Social

#naster #nou-nascuti #romania #uniunea europeana #demografic

Romania este in topul european la numarul de nasteri, dar pe minus la populatie

Romania urca in topul statelor europene , la capitolul numar de nasteri inregistrat intr-un an. Potrivit ultimului studiu dat publicitatii de Eurostat, tara noastra a ocupat in 2008 locul 7 in Uniunea Europeana la numarul de nou-nascuti , desi la nivel national s-a inregistrat deficit demografic .

In 2008 in maternitatile din Romania s-au nascut 222.000 de copii, aproximativ un sfert din numarul nasterilor inregistrate in Franta, tara care s-a situat pe locul 1 in topul statelor europene, in fucntie de numarul de bebelusi nascuti intr-un an.

Desi numarul de nou-nascuti a crescut in cursul anului trecut, in tara noastra a fost inregistrat in 2008 un deficit demografic de 30.000 de persoane, datorat numarului mai mare de decese.

Potrivit Evenimentul Zilei, la finalul anului trecut, in Romania erau 21.499.00 de locuitori , situatie care ne pozitiona pe locul 7 in randul statelor europene, in ce priveste numarul de locuitori. Populatia Uniunii Europene a ajuns la aproape 500 de milioane de persoane, in crestere cu 2,1 milioane fata de 1 ianuarie 2008.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea