Social

#participare #medicamente #pacienti #boli grave #studii clinice

Romania, codasa Europei la participarea la studii clinice

Romania este una dintre tarile cu cel mai mic numar de studii clinice din Uniunea Europeana. Desi participarea la testarea unor medicamente noi reprezinta o sansa pentru pacientii cu boli grave, implicarea in astfel de programe este redusa.

Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, sustine ca, in 2010, in Romania au fost efectuate 273 de studii clinice, citand o statistica realizata de National Institutes of Health din SUA. In comparatie, in Germania s-au realizat 6.833 de studii clinice, iar in Franta si Marea Britanie, numarul acestora a ajuns la 5.972, respectiv 5.136.

Oficialul ARPIM mai spune ca potentialul Romaniei la capitolul participare la studii clinice este mult mai mare.

"Estimarile ARPIM pentru anul 2012 arata ca nivelul investitiilor in studii clinice se ridica la peste 100 de milioane de euro, dar, daca potentialul ar fi utilizat mai bine, s-ar putea depasi 300 de milioane de euro", a adaugat Dan Zaharescu, citat de adevarul.ro.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea