Social

# varianta delta #valul patru # persoane vaccinate #restrictii #pandemie # persoane nevaccinate # alexandru rafila coronavirus # alexandru rafila

Restrictii dure pentru nevaccinati? Mesajul transmis de Alexandru Rafila

Odata cu raspandirea accelerata a valului patru provocat de varianta Delta, in tarile din Europa, Romania se afla tot mai aproape de noi restrictii. Pe masura ce cazurile vor creste, sansele de a reveni la restrictii dure sunt tot mai mari.

 

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, a vorbit despre restrictiile care ar putea fi umpuse, dar si despre ce se va intampla cu persoanele nevaccinate.

"In aceste conditii, in mod evident trebuie foarte strict monitorizata circulatia tulpinilor in Romania si eventualele focare trebuie rapid puse sub control. In perioada urmatoare, probabil, aceasta crestere moderata, initiala va fi mai putin comunitara si mai mult concentrata in focare pe de o parte. Pe de cealalta parte, campania de vaccinare este cea care ofera siguranta.

Cazurile grave, spitalizarea si decesele sunt evitate la persoanele care sunt vaccinate. Atunci in mod evident vaccinarea este raspunsul. Din pacate, noi avem o acoperire vaccinare redusa si chiar daca am corobora acoperirea vaccinala cu persoane care s-au imunizat prin trecerea prin boala cu siguranta ca nu depasim 50% fata de alte tari care au raspuns imun generat de boala si de vaccinare mult mai mare.

Din cauza asta, eu am anumite rezerve si cred ca cel mai important lucru ar fi sa incercam sa ne convingem concetatenii ca mai avem cateva saptamani la dispozitie incat acoperirea vaccinala sa se apropie de cea din tarile din Uniunea Europeana", a declarat Alexandru Rafila, potrivit realitatea.net.

Referitor la restrictiile impuse persoanelor nevaccinate, Alexandru Rafila a declarat ca oamenii trebuie sa inteleaga utilitatea vaccinarii, iar atata timp cat persoanele nevaccinate se pot testa pentru a participa la diverse evenimente sau spectacole, nu vor exista discriminari intre acestea si cele vaccinate. 

"Trebuie sa evitam sa discriminam oamenii pe baza vaccinarii pentru ca vaccinarea trebuie sa fie voluntara, oamenii trebuie sa inteleaga utilitatea vaccinarii. Mie mi se pare ca a imparti lumea in vaccinati si nevaccinati nu este un lucru bun pentru ca genereaza frustrari, inechitati si discriminarea sa stiti ca nu este incurajata", a mai spus Rafila. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea