Social

#cod rosu de canicula #restrictii de circulatie #canicula

Restrictii de circulatie din cauza caniculei, in 20 de judete!

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, circulatia va fi restrictionata pe ausostrazi dar si pe drumurile nationoale. Incepand de astazi, vehiculele grele nu mai pot circula in 20 de judete ale tarii.

"In urma avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, incepand cu data de 30 iunie, intre orele 12:00 si 20:00 vor fi introduse restrictii de circulatie pentru autovehiculele cu o masa autorizata mai mare de 7,5 tone, pentru 20 de judete: Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati si Vrancea. Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformari majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere ", se arata intr-un comunicat transmis de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, CNAIR interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe autostrazile si drumurile nationale din judetele afectate de canicula, cu exceptia transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehiculelor care participa la interventii in caz de forta majora, transporturilor funerare, transporturilor postale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanti, transporturilor de marfuri sub temperatura controlata, transporturilor pentru tractari vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii, transporturilor de apa imbuteliata si transporturilor de produse provenite din exploatari agricole, potrivit mediafax.ro.

Citeste si:

COD ROSU de CANICULA! Temperaturi de 44 de grade Celsius in Romania!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea