Social

#finantari casa verde #programul casa verde #casa verde

Reincepe programul "Casa Verde". Cine poate beneficia de finantari de la stat

Programul "Casa Verde" reincepe de luni. Mii de oameni stau la cozi de cateva zile pentru a prinde fonduri de la stat.

Programul "Casa Verde" este destinat atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice care vor sa-si instaleze panouri solare. Programul este reluat incepand de astazi, dupa cinci ani de pauza.

Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a lansat, miercuri, Programul Casa Verde Clasic, atat pentru populatie cat si pentru persoanele juridice, iar Ghidul de Finantare a fost publicat in Monitorul Oficial.

Finantarile nerambursabile date de stat in programul "Casa Verde" difera in functie de tipul instalatiei si pot ajunge la 3.000 de lei pentru montarea de panouri solare nepresurizate, 6.000 de lei pentru montarea de panouri solare presurizate si 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura, explica News.ro. Bugetul poate fi folosit pentru instalarea, inlocuirea sau completarea sistemelor de incalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila.

Bugetul alocat acestui program este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populatiei si 34 de milioane persoanelor juridice. Dosarele de finantare vor putea fi depuse in perioada 10 – 24 octombrie 2016 la sediile agentiilor pentru protectia mediului din judetele de resedinta.

Sursa foto: economica.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea