Social

#temperaturi brazilia #record de temperaturi #temperaturi-record #brazilia

Record de canicula! 58 de grade la umbra, in Rio de Janeiro! Mai multe state pot deveni nelocuibile

Un nou record de temperatura s-a inregistrat in Rio de Janeiro, unul dintre cele mai cunoscute orase ale Braziliei.

 

Aici, temperatura a atins un nou record istoric, fiind cea mai mare temperatura inregistrata vreodata, in lume. Temperatura a depasit 58 de grade Celsius, la umbra.

Mai multe regiuni din Brazilia se confrunta cu un val de canicula extrema. Institutul national de meteorologie din Brazilia, a plasat capitala tarii, Brasilia, dar si alte 15 state, sub alerta maxima.

Incalzirea globala ar putea face mai multe tari nelocibile

Specialistii in meteorologie sustin ca mai multe tari ar putea deveni nelocuibile din cauza incalzirii globale. Astfel, miliarde de oameni vor fi nevoiti sa se mute in alte tari.

"Temperaturile globale sunt acum mai ridicate decat au fost in timpul fenomenului El Nino din anii 1980. Trendul global continua sa creasca, nu cred ca mai putem vorbi despre normalitate, pentru ca va continua sa se schimbe, sa fie mai cald. Aceasta nu mai este o vreme normala ca in trecut, este o consecinta a schimbarilor climatice", a afirmat John Nairn, expert Organizatia Meteorologica Mondiala, potrivit realitatea.net.

Expertii sustin ca vor fi afectati aproximativ 2,2 miliarde de oameni din India si Pakistan, care vor fi nevoiti sa se mute. De asemenea, vor fi afectati 1 miliard de oameni din estul Chinei si 800 de milioane din Africa subsahariana. Fenomenul s-ar putea extinde in SUA, Australia si chiar si Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea