Social

#reabilitare termica #primarie #asociatii proprietari #unanimitate #bloc

Reabilitare termica fara unanimitatea locatarilor

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii , Razvan Murgeanu , a confirmat faptul ca nu va mai fi necesar acordul in unanimitate al locatarilor unui bloc pentru inceperea lucrarilor de reabilitate termica. Preverea, care a blocat multe initiative, va fi eliminata in noua ordonanta.

Noua varianta a ordonantei spune ca lucrarile de reabilitare termica a unui bloc pot incepe dupa ce se obtine acordul a 50% plus unu din numarul de locatari .

"Daca as fi in locul primarilor as lua blocurile care sunt contorizate la scara, pentru ca imediat se va vedea la factura", a declarat Razvan Murgeanu la Realitatea FM.

Ordonanta guvernului Boc a fost aprobata miercuri in Parlament. Blocurile care vor avea prioritate la izolarea termica sunt cele proiectate in perioada 1950-1990.

Guvernul va subventiona 50% din costul lucrarilor, iar 30% vor fi acoperite de consiliile locale. Restul de 20% va ramane de plata asociatiilor de locatari, dar acestea pot contracta credite de la autoritatile locale.

In Romania, blocurile care ar necesita lucrari de reabilitare termica ajung la numarul de 83.000.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea