Social

#lockdown #raed arafat #arafat #sarbatori #restrictii

Raed Arafat, despre un posibil lockdown de sarbatori

Este vehiculat tot mai des un posibil lockdown de sarbatori, mai ales in Capitala, unde numarul de cazuri este in continua crestere.

 

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat marti seara, la un post TV, ca nu se pune problema unui lockdown in perioada urmatoare. Acesta a mai precizat ca restrictiile actuale vor fi mentinute si in perioada urmatoare, dar si ca sunt interzise petrecerile de Anul Nou, pentru a preveni raspandirea virusului. 

”La noi nu s-a luat in considerare un lockdown total, insa s-a luat in considerare continuarea masurilor care au fost implementate. Restrictiile de circulatie dupa ora 23.00 raman valabile. Ramane valabila inchiderea magazinelor la ora 21.00. Raman valabile restrictiile la restaurante, la terase, dupa incidentele peste 1,5 sau 3 la mie exista reguli care se respecta.

Exista toate aceste aspecte, pe langa masurile locale pe care le luam, si anume carantinarile, unde, cu mici exceptii, avem un rezultat chiar bun al carantinarilor care au durat, de regula, mai mult de 14 zile. Sunt localitati care au intrat in carantina la 11 la mie sau la 13 la mie si au iesit din carantina la 4 sau 3 la mie.

Noi nu amenintam populatia. Eu consider ca daca se respecta aceste masuri, putem preveni raspandirea. O problema este a celor care nu vor sa respecte aceste masuri si care poate ca nu le respecta nici astazi, nu numai in preajma sarbatorilor. Am fost intrebat, de exemplu, de mesele festive de Anul Nou. Stim foarte bine ca mese festive de Anul Nou nu pot fi organizate. Daca cineva organizeaza acasa, nu avem cum sa verificam.

Daca vorbim de cabane inchiriate, acestea, din cate stiu, intra sub incidenta legii. Nu e amenintare, e constatare. Aceasta este legea. Daca nu se vor respecta masurile si se vor intalni, vom avea o crestere dupa Anul Nou. Putem avea niste sarbatori altfel, nu restrictive”, a declarat Raed Arafat, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea