INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Purcarete il metamorfozeaza pe Ovidiu

Ultimul spectacol al regizorului e amfibiu. Se desfasoara si in apa, si pe uscat, la Luxemburg . Cel mai recent spectacol al lui Silviu Purcarete , „Metamorfozele lui Ovidiu“, pus in scena la Luxemburg, este o montare multidisciplinara, cu muzica, imagini, teatru, efecte sonore si vizuale, in care accentul este pus mai mult pe componenta umana si mai putin pe cea a decorurilor si costumelor. Spectacolul are loc in cadrul colaborarii dintre Romania si Marele Ducat, aferenta Capitalei Culturale Europene 2007. Purcarete nu pierde nici o ocazie pentru a-si surprinde spectatorii prin ideile sale originale. Iar spectacolul de la Centrul Cultural Neumunster, din partea veche a orasului Luxemburg, prezentat vineri seara in fata unui public de peste 700 de persoane, are de ce si cu ce surprinde: „Metamorfozele lui Ovidiu“ nu este o punere in scena care sa conteze pe naratiune, cum s-ar astepta publicul, ci se bazeaza mai mult pe imagini si pe imaginatie, spune Purcarete. Montarea are drept sediu o scena mai putin obisnuita: un bazin cu dimensiuni impresionante, de 40 de metri lungime si 20 de metri latime, reprezentind scena mobila, „ conectata “ la aceea fixa, incadrata de un portal baroc de zece metri inaltime prin 29 de pasarele mobile. Si totul „marginit“ de decorul natural al fortificatiilor orasului, datind din vremea lui Vaubain, si de piriul Alzette, pe care isi face aparitia, in timpul spectacolului, un vapor cu pinze inalte de zece metri, care va lua foc la finalul fiecarei reprezentatii. Echipa care evolueaza in acest decor este la fel de impresionanta: peste 30 de actori si muzicieni provenind atit din Romania, cit si din tarile partenere ale Marelui Ducat la Capitala Culturala, Franta si Germania. Spectacolul va fi prezentat si in Franta, in perioada iulie-decembrie 2007, dar si la Sibiu, la editia din 2008 a festivalului de teatru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea