Social

PSD va decide daca Nastase revine la conducerea partidului

Adrian Nastase ar putea reveni intr-o functie de conducere in PSD , daca participantii la Consiliul National de vineri vor decide acest lucru.

 El si-a depus candidatura, ca si Dan Mircea Popescu, pentru functia de presedinte al Consiliului National. Cu numai cateva ore inainte de venirea delegatilor la Bucuresti, organizatia municipala a PSD a convocat o sedinta. Delegatii Consiliului National al PSD vor decide si daca partidul va depune o motiune de cenzura care sa provoace alegeri anticipate. Tot la sedinta Consiliului National, PSD ar putea cere scoaterea UDMR de la Guvernare, ca urmare a declaratiilor legate de Kosovo.

Adrian NastaseFostul premier Adrian Nastase si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al Consiliului National al partidului, al doilea for ca importanta in structura formatiunii. Acest lucru i-ar permite sa participe la sedintele Biroului Permanent, forul care ia cele mai importante decizii in PSD, dupa Congres. Pentru functia de trezorier va candida Aristide Roibu, care ocupa si in prezent acest post.

Ce inseamna revenirea lui Nastase la conducere, pentru PSD

Ca de fiecare data cand la PSD se alege o functie importanta in conducerea partidului, alegerea a fost precedata de o campanie intensa. Asaltul mediatic intreprins de Adrian Nastase in ultimele saptamani a semanat cu campania dinaintea alegerilor din noiembrie 2004. Nastase a inceput sa lanseze deja avertismente la adresa conducerii partidului. El a anuntat ca va fi deranj mare in PSD, daca partidul va avea rezultate proaste la alegerile locale. In plus, a subliniat fostul premier, daca nu va exista o strategie foarte buna pentru alegerile parlamentare, atunci PSD risca sa mai stea in opozitie inca patru ani.

Alegerea lui Adrian Nastase in functia de presedinte al Consiliului National al PSD ar reprezenta un semnal negativ cu privire la autoritatea lui Mircea Geoana in partid. In acelasi timp, ar fi un semnal ca linia politica impusa PSD de Mircea Geoana nu mai corespunde asteptarilor filialelor. Alegerea fostului premier la varful PSD ar reduce major si din posibilitatile de colaborare ale social-democratilor cu partidul prezidential, PD-L.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea