Social

PSD, taiat in trei de bisturiul lui Oprescu

Prima sedinta a conducerii PSD dupa alegeri: Geoana a cerut interzicerea lui Madalin Voicu la tv, Diaconescu a acuzat boicotarea campaniei, iar oamenii lui Vanghelie au refuzat sa-l sustina pe Oprescu.

Mircea Geoana a anuntat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent al PSD, ca social democratii il vor sprijini pe Sorin Oprescu in al doilea tur al alegerilor de la Bucuresti. „Am decis ca obiectivul PSD la nivel national si in Bucuresti este blocarea reprezentantilor dreptei, in principal ai PD-L.

Recomandarea noastra pentru sustinatorii PSD in Bucuresti este sa vina la vot si sa voteze impotriva administratiei Videanu, impotriva incercarii ca prin domnul Vasile Blaga sa se puna capac pentru inca patru ani la faradelegile care s-au facut in timpul administratiei PD-iste a Primariei Generale“, a declarat presedintele PSD.

Liderul social democrat a aratat, totodata, ca din obiectivul de a bloca reprezentantii dreptei in turul doi decurge sprijinul PSD pentru Sorin Oprescu, Cristian Popescu Piedone (PC), in sectorul 4 si pentru Andrei Chiliman (PNL) in sectorul 1.

Insa ca de obicei intre declaratiile lui Mircea Geoana si deciziile sau discutiile din cadrul sedintei BPN exista o mare diferenta. In sedinta liderilor PSD, candidatul oficial al partidului la PMB, Cristian Diaconescu, le-a spus raspicat colegilor sai ca „el nu poate fi atat de ipocrit incat sa directioneze voturile sale catre Sorin Oprescu“. Replica sa a fost provocata de interventiile lui Ion Iliescu si ale lui Miron Mitrea, care au incercat sa forteze un sprijin explicit al PSD fata de candidatura lui Oprescu.

„Nu pot sa deplasez voturile catre Oprescu“, a aratat Diaconescu, explicand ca liderii partidului se pun intr-o situatie „ridicola“ alergand cu mesaje de sustinere pentru Oprescu, in vreme ce acesta a refuzat sprijinul lor si a si inceput sa se dezica public de Ion Iliescu. Cristian Diaconescu i-a taxat pe Ion Iliescu si pe Miron Mitrea, acesta din urma in calitatea sa de sef al campaniei PSD, reprosandu-le „sabotarea“ campaniei sale de la Bucuresti.

Cei doi i-au replicat si ei candidatului clasat pe locul al treilea, caruia i-au atras atentia ca nu ar trebui sa se mai lamenteze, deoarece „atunci cand a acceptat candidatura stia de la bun inceput ca nu are cum sa castige alegerile“. Enervat, Diaconescu a acuzat premeditarea infrangerii sale de catre propriii colegi:

„Probabil ca numai eu, Rodica Nassar (presedintele PSD sector 2 - n.n.) si Aura Vasile (seful campaniei pe Bucuresti) am crezut ca ne luptam pe bune“. De altfel, Diaconescu a precizat ca singurii care l-au ajutat in campanie au fost Marian Vanghelie, care i-a dat voturile de la sectorul 5, Rodica Nassar, cu organizatia de la sectorul 2, si Aura Vasile.

„Nici Sorin Oprescu, nici Vasile Blaga nu vor avea votul meu“, a precizat, in fata presei, Diaconescu. De altfel, reprezentantii PSD Bucuresti fac in mod evident opozitie la deciziile conducerii partidului, avand in vedere ca Marian Vanghelie refuza categoric sa il sustina pe Oprescu in turul al doilea.

Fronda organizatiei lui Vanghelie a fost oficializata de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu , iar voturile PSD din sectorul sau vor merge la Vasile Blaga. Sectorul 5, condus de Vanghelie, va dirija sprijinul tot catre Blaga, iar stafful de la Bucuresti are ordin sa nu scoata oamenii la vot in ziua de 15 iunie. Mircea Geoana a spus ca Ontanu „s-a pripit“ anuntand sprijin pentru Vasile Blaga, insa liderii de la Bucuresti au parasit sediul din Kiseleff acuzand: „Nu noi avem blat cu Blaga, altii din sediul acesta au blaturi cu Blaga“.

Geoana cere, Mitrea refuza

Mircea Geoana a deschis sedinta BPN al PSD cu o dorinta personala arzatoare: Madalin Voicu, cel care l-a calificat drept „leguma“ la un post de televiziune, sa dispara de pe ecranele tv si sa fie demis din functia de purtator de cuvant al campaniei. „Madalin Voicu a sarit calul, de astazi nu mai este purtator de cuvant“, a anuntat presedintele PSD. Miron Mitrea, cel care l-a desemnat pe Voicu drept purtator de cuvant, a ignorat complet „decizia“ lui Geoana, pastrandu-l in functie pe deputatul care l-a suparat pe presedinte.

De altfel, Madalin Voicu a declarat pentru Cotidianul ca este in continuare purtator de cuvant al campaniei PSD si ca, spre deosebire de Mircea Geoana, el crede ca „politica trebuie facuta cu fermitate“. Cu o seara inainte de solicitarea de demitere venita din partea lui Mircea Geoana, Madalin Voicu atacase frontal Grupul de la Cluj , apropiat lui Geoana, pentru ca a obtinut doar 5% la alegerile locale. „Avem si noi in PSD labele noastre, ca de exemplu la Cluj“, a spus deputa-tul la Realitatea TV.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea