Social

Proms Jazz & Classic

Proms Jazz & Classic este o productie multinationala inovatoare, un concept original in domeniul muzical - jazz Band & ansamblu clasic, format din muzicieni de top.

Repertoriul concertelor este unic si spectaculos, incluzand aranjamente muzicale pe teme cunoscute de jazz, pop, opera, muzica de film etc. PROMS este un show atragator pentru publicul larg, indiferent de varsta sau educatie muzicala.

Producatorul evenimentului, Luigi Gageos afirma: "Va propun o Calatorie prin diferite stiluri muzicale si culturi, aduse impreuna de PROMS - un concert pentru inima, minte si suflet prezentat intr-un stil urban, rafinat".

jmEvents.ro / Jeunesses Musicales Romania, deruleaza in 2008 proiectul european PROMS - Jazz & Classic in European Dialogues. Proiectul a fost desemnat castigator in cadrul programului Cultura 2007 - 2013 al Uniunii Europene. Din peste 1200 proiecte care au aplicat, doar 77 au fost desemnate castigatoare. Proiectul PROMS este unul dintre putinele din Europa Centrala si SE si singurul din Romania desemnat castigator.

Evenimentele PROMS se vor derula in 7 tari - Franta, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Austria, italia si Romania.

La concertele PROMS participa muzicieni din Germania, Polonia, Grecia, Austria, Croatia, Bulgaria, Franta, Italia, Olanda, Ungaria si Romania. Concertele turneului PROMS - Jazz & Classic includ nume precum Anne Czichowsky & Jazzpartout / Germania, The Conception / Polonia, Inner Energy / Olanda, Lela & Joe Kaplowitz / Croatia, Martin Ivanov / Bulgaria, Benjamin Boursier / Franta, Nadya Stoilova / Bulgaria, Raluca Stoica / Romania, alaturi de String PROMS.

Alegerea participantilor s-a facut in urma unei atente selectii, la care au fost invitati muzicieni din intreaga Europa, intr-un mediu care a facilitat dialogul intercultural.

Prima productie din cadrul proiectului PROMS a avut loc pe 13 mai in Bucuresti, cand ansamblul format din trupa de jazz si orchestra de camera a incantat audienta cu piesele prezentate. Urmatoarele concerte se vor desfasura in cadrul unui turneu european, care va incepe la sfarsitul lunii iunie.

In prima parte sunt incluse orase din Grecia, Bulgaria si Franta: Varna, Ruse, Salonic, Atena, Nantes, Paris si Le Lude, urmand ca in a doua parte a turneului sa fie sutinute concerte in Ungaria, Austria, Italia si Romania.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea