Social

# taloane pensie #pensie #proiect

Proiect: Taloanele de pensie devin istorie. Acestea vor disparea. Cu ce vor fi inlocuite.Toti batranii din Romania sunt revoltati

 

 

Taloanele de pensie vor deveni. Acestea vor disparea complet, iar pensionarii vor fi instiintati prin email , prin taloane virtuale, cand le intra pensia. De asemenea, banii vor fi virati doar pe card, pentru ca se doreste digitalizare si reducerea costurilor. Aceasta initiativa a fost adoptata ieri in Senat, iar cei care au propus acest proiect au fost niste deputati liberali, printre care si fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

„Pana acum se proceda asa, postasul venea acasa sa-ti prezinte fluturasul chiar daca primeai banii pe card, incercam pe cat putem sa debirocratizam acest sistem, cred ca este un pas, este mult mai simplu pentru cei care stiu deja ce inseamna un mail.” , spune Virgil Guran, liderul grupului parlamentar PNL din Senat.

„Costurile acelea, cel putin cele care tin de posta Romana si de distributie ar trebui sa dispara pentru ca trimiterea unui e-mail este gratuita.”, spune Stefan Palarie, senator USR-PLUS.

Batranii sunt revoltati insa si spun ca ei nu stiu sa foloseasca cardurile si nici nu au email. Mai mult, pensionarii ar urma sa aiba un cont personal pe platforma Casei Nationale de Pensii, iar acolo vor putea conversa cu functionarii pe chat, toate nemultumirile. Digitalizarea pensionarilor va costa 60 de milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea