Social

#vara 2016 #temperaturi vara #prognoza meteo #temperaturi

Prognoza meteo pentru vara aceasta! Ce temperaturi ne asteapta pana in august!

Pentru urmatoarele trei luni, meteorologii estimeaza vreme foarte calda, cu temperaturi ce vor depasi normalul temperaturilor. Cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra insa in regiunile sudiece, estice si sud-estice ale tarii.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), a publicat prognoza pentru urmatoarele trei luni. Iata cum va fi vremea, potrivit expertilor in domeniu.

Iunie

In luna iunie, temperaturile medii lunare, vor fi apropiate de normalul perioadei.

Potrivit masuratorilor de specialitate, media multianuala lunara pentru luna iunie este de 18,3 grade Celsius. Pentru stabilirea acesteia au fost luati in considerare parametrii monitorizati in intervalul 1981 — 2010, potrivit libertatea.ro.

Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in regiunile sudice si locale in cele sud-estice si estice. In restul teritoriului tarii, precipitatiile se vor apropia de media climatologica, specifica perioadei. Media multianuala a precipitatiilor este de 84,5 litri/metrul patrat, pentru luna iunie.

Iulie

In luna iulie, temperaturile medii ale aerului vor depasi normalul perioadei, in special in sud-estul si local in sudul si estul tarii. In restul tarii, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei. Media multianuala a lunii iulie, este de 20,2 grade Celsius.

ANM a precizat, ca in luna iulie, precipitatiile vor fi deficitare, in majoritatea tarii. Media multianuala lunara, fiind de 77,8 litri/metrul patrat.

August

Potrivit ANM, si in luna august, temperatura aerului se va situa peste medie in special in regiunile de sud-est, sud si vest. Media climatologica, stabilita este de 19,7 grade Celsius.

Cantitatile totale de precipitatii se vor mentine deficitare in cea mai mare parte a teritoriului.

Estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: howsouthafrica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea