Social

# temperaturi romania #temperaturi aprilie #meteo romania #temperaturi vara #prognoza meteo

Prognoza meteo pe doua saptamani! Temperaturi de vara si ploi

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, ne asteapta temperaturi deosebit de mari pentru acest interval, similare cu cele de final de luna mai, inceput de luna iunie. In unele zone, temperaturile pot ajunge pana la 25 de grade. De asemenea, sunt anuntate ploi abundente in mai multe regiuni ale tarii. Iata cum va fi vremea, potrivit meteorologilor ANM, pana pe 7 aprilie. 

 

BANAT

Vremea va fi in incalzire pana in data de 2 aprilie, iar in mare parte din interval valorile termice se vor situa cu mult peste normele climatologice. In perioada 26-28 martie si cu o probabilitate ridicata si dupa data de 3 aprilie, media temperaturilor maxime va fi de 17...20 de grade, iar in zilele cele mai calde (in special in 30 si 31 martie) se vor atinge valori diurne de 23...25 de grade. In privinta temperaturilor minime, dupa o noapte rece (25/26 martie) cand vor fi valori in jurul a 0 grade (si prin urmare se va produce local bruma), incalzirea semnificativa se va resimti si la valorile nocturne care vor fi de 6...9 grade, mediat regional. Ploile vor fi mai frecvente in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicata si intre 2 si 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri insotite de descarcari electrice.

CRISANA

Vremea va fi in incalzire pana in data de 2 aprilie, astfel ca, in mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei. Intre 26 si 28 martie si dupa data 3 aprilie, temperaturile maxime vor fi, in medie, de 16...20 de grade, iar in zilele cele mai calde (in special in 30 si 31 martie) se vor atinge valori diurne de 22...25 de grade. In privinta temperaturilor minime, dupa o noapte rece (25/26 martie) cand vor fi si valori in jurul a 0 grade (si prin urmare se va produce local bruma), incalzirea semnificativa se va resimti si la valorile nocturne care vor fi de 5...9 grade, mediat regional. Ploi locale se vor semnala in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicata si intre 2 si 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri insotite de descarcari electrice.

TRANSILVANIA

La inceputul intervalului, valorile termice vor fi in general apropiate de normele climatologice, cu medii regionale ale maximelor de 11...14 grade si ale minimelor de -3...0 grade (in primele nopti urmand a se produce local bruma). Din data de 28 martie si pana spre 3 aprilie, vremea va fi in incalzire semnificativa, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu mult mai ridicate decat cele obisnuite in aceasta perioada din an, cele diurne urmand a fi de 20...23 de grade, iar cele minime de 3...7 grade, mediat regional. O usoara racorire a vremii va fi posibila in ultimele zile ale intervalului de referinta. Va ploua local in jurul datei de 28 martie si cu probabilitate ridicata si dupa data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, insotite pe alocuri de fenomene electrice.

MARAMURES

Vremea va fi in incalzire semnificativa, iar in cea mai mare parte a intervalului temperatura aerului va avea valori cu mult peste normele climatologice. Astfel, in primele zile se vor inregistra, in medie, maxime termice de 15...18 grade si minime de -2...2 grade (prin urmare local se va produce bruma). Intre 28 martie si 2 aprilie, temperaturile diurne vor fi de 20...22 de grade, iar cele nocturne de 6...8 grade, mediat regional, ulterior fiind estimata o usoara racorire a vremii. Va ploua pe alocuri in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicata si dupa data de 2 aprilie; vor fi mai ales averse si izolat se vor semnala descarcari electrice.

MOLDOVA

Vremea va fi in incalzire semnificativa, astfel ca, in mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice. La inceputul perioadei, se vor inregistra temperaturi maxime de 13...16 grade si minime de 0...3 grade (fiind conditii de producere a brumei in special in nordul regiunii), iar intre 28 martie si 3 aprilie vor fi valori diurne de 20...23 de grade si nocturne de 5...8 grade, mediat regional. Spre sfarsitul celei de a doua saptamani va fi posibil ca vremea sa se mai racoreasca. Va ploua pe alocuri in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicata si dupa data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse si izolat se vor semnala descarcari electrice.

DOBROGEA

La inceputul intervalului, vor fi usoare oscilatii termice, iar valorile vor fi in general apropiate de normele climatologice, cu maxime de 12...16 grade si minime de 3...5 grade. Din 29 martie, insa, vremea se va incalzi treptat, dar semnificativ, astfel ca pana spre finalul perioadei de referinta, vor fi temperaturi in medie de 18...22 de grade ziua (usor mai mici la inceput pe litoral) si 6...10 grade noaptea. Dupa episodul ploios din 25 martie, pana spre finalul celor doua saptamani (4-5 aprilie), probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa, averse si descarcari electrice fiind posibile pe spatii mici in jurul datei de 28 martie.

MUNTENIA

In primele zile ale intervalului, vor fi usoare oscilatii termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice; se vor inregistra maxime de 13...17 grade si minime de 0...5 grade, fiind posibila producerea brumei in nordul regiunii. Din 28 martie, insa, vremea se va incalzi treptat, dar semnificativ, astfel ca pana spre finalul perioadei de referinta- ziua vor fi temperaturi de 20...25 de grade, iar noaptea de 6...10 grade, mediat regional. Ploi locale se vor semnala in 28 martie, iar perioade in care va ploua vor fi cu o probabilitate relativ ridicata si dupa data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, izolat insotite de descarcari electrice.

OLTENIA

In primele zile ale intervalului, vor fi usoare oscilatii termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice, cu maxime de 14...17 grade si minime de 2...5 grade, mai coborate in noaptea de 25/26 martie cand in nordul regiunii vor fi temperaturi negative si conditii de bruma. Din 28 martie, insa, vremea se va incalzi treptat, dar semnificativ, astfel ca -pana spre finalul perioadei de referinta- ziua vor fi temperaturi de 20...24 de grade, iar noaptea de 6...10 grade, mediat regional. Va ploua local in 27-28 martie, iar perioade cu ploi vor fi cu o probabilitate ridicata si dupa ata de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, pe alocuri insotite de descarcari electrice.

LA MUNTE

Primele zile vor fi caracterizate de un regim termic in general apropiat de cel normal, in medie cu temperaturi maxime de 0...5 grade si minime negative, pana spre -6...-4 grade. Din data de 28 martie, vremea se va incalzi treptat, astfel ca -pana spre finalul intervalului de referinta- se vor inregistra valori mult mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, ziua in medie de 6...14 grade, chiar mai ridicate la altitudini de sub 1000 m, iar noaptea de 1...7 grade. La inceputul intervalului pe spatii mici vor fi pecipitatii mixte, iar in data de 28 martie pe arii relativ extinse vor fi mai ales ploi. Probabilitatea pentru precipitatii predominant sub forma de ploaie va fi ridicata si dupa data de 3 aprilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea