Social

#profesori #greva #protest

Profesorii nu mai trec note in catalog pana nu-si primesc sporurile

Profesorii au hotarat ca, incepand de astazi, notele nu vor mai fi trecute in catalog, ci in caietele personale. Masura vine drept forma de protest impotriva Legii salarizarii unice, despre care spun ca le taie din sporuri.

Aproape 200.000 de cadre didactice afiliate Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant s-au alaturat protestului. Profesorii vor trimite si o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, partidelor politice si Avocatului poporului, in care denunta legea ca neconstitutionala .

FSLI urmeaza sa organizeze un referendum in randul profesorilor, pentru a hotari daca va declansa greva generala in data de 16 octombrie. Pana atunci, profesorii vor picheta sediile PSD si PDL si vor fi in greva in data de 5 octombrie.

"Nu stiu ce a negociat Ministerul Educatiei. Trebuia s-o faca din timp. In mod categoric protestele vor continua, pentru ca negam tot ceea ce e in Legea Salarizarii . Guvernul nu a respectat nici principiul echivalentei in grila scazand criteriul pentru rofesori in grila de la 8 la 4 si neaplicand media sporurilor de 30% pentru ordonatorii de credit", a anuntat Aurel Cornea, presedintele FSLI, citat de Gandul.

Ministerul Educatiei sustine insa ca va da inapoi profesorilor toate sporurile si ca eliminarea loc a fost o "eroare".

"Constatand eroarea materiala, in urma discutiilor cu reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale s-au operat corectiile necesare, la solicitarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii", se arata intr-un comunicat emis de MECI.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea