Social

#pateu de post #produse post #produse nocive

Produs de post consumat des de romani, extrem de nociv pentru organism

Ne aflam in Postul Pastelui. Cele mai multe persoane inlocuiesc alimentele clasice cu variante vegetale ale acestora. De la crenvursti vegetalei, la salam de soia si pana la pateuri vegetale. Acestea din urma sunt cele mai cumparate in aceasta perioada si sunt consumate in special la micul dejun.

 

Toate acestea contin insa multe chimicale si foarte multe grasimi, care au scopul de a inlocui carnea.  

Cele mai nocive produse de post sunt pateurile vegetale si “mezelurile” vegetale. Acestea contin cele mai multe E-uri, dar si alte sintetice care au scopul de a da produselor textura si gustul cat mai apropiate de cele ale produselor clasice. 

Dintre produsele de post, cele mai sanatoase sunt branza tofu (branza de soia) si laptele de soia. Acestea sunt cele mai curate produse.

Specialistii atrag atentia ca in momentul in care cumperi produse de post sa verifici cu atentie eticheta acestora. Produsele nu trebuie sa contina polifosfati (E452), glutamat monosodic (E 621) si coloranti chimici de sinteza. Cel mai des intalniti sunt tartrazina (E102), galben de chinolina (E 104) si carmin (E 120). Acesta din urma este obtinut dintr-o insecta si, cu toate acestea, se regaseste in unele produse de post. Alte substante de care trebuie sa va feriti sunt conservantii-benzoati (E 211, E212, E213) si de nitriti (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteina din lapte, substante de ingrosare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 si guma arabica sau acacia-E414-, sulfati/sulfiti (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv pentru sanatate, caramel (E150) si EDTA (E385), care se foloseste in special in conserve si este unul din cei mai periculosi aditivi, potrivit realiatatea.net.

Cea mai buna solutie este sa inlocuiesti aceste produse, cumparate din comert, cu unele preparate acasa.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea