Social

#pericol produse eco #compusi organici volatili #curatenie eco #produse eco #detergenti eco

Produsele eco, mai toxice decat ti-ai fi imaginat

Asa-numitele produse ecologice s-ar putea sa nu fie pe atat de sanatoase pe cat anunta producatorii lor pe etichete. Cel putin asta sustine o echipa de specialisti australieni, care a descoperit in aceste produse compusi chimici extrem de toxici.

Te incanta ideea unei curatenii cu produse "eco"? Pe piata gasesti o multime de detergenti care anunta cu litere de-o schioapa "ecologic", "100% natural", "eco-friendly" sau "non-toxic". Cu toate acestea, in urma analizarii unor astfel de produse, s-a constatat ca au in componenta, printre altele, elemente cauzatoare de cancer!

Este vorba despre asa-numitii compusi organici volatili, substante toxice care se evapora usor si care ajung in aerul pe care il respiri. Pe termen scurt, acestia provoaca iritatii la nivelul gatului, nasului si al gurii, dar si ameteli sau respiratie ingreunata. In schimb, pe termen lung, compusii oganici volatili se fac vinovati de cresterea riscului de cancer, de leziuni hepatice, leziuni renale si leziuni ale sistemului nervos.

Practic, ceea ce au descoperit australienii a fost ca multe dintre produsele prezentate drept organice sunt la fel de periculoase ca si cele obisnuite, scrie dailymail.co.uk.

Sursa foto: earthtimes
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea