Social

#produse cu sclipici interzise # produse cu sclipici #sclipici #uniunea europeana

Produsele cu sclipici, interzise in UE! Magazinele, luate cu asalt

Va fi interzisa vanzarea produselor cu sclipici in spatiul Uniunii Europene, incepand cu finalul acestei saptamani.

In urma aflarii acestei vesti, clientii amatori de produse cu sclipici, au luat cu asalt magazinele pentru a-si face stocuri inainte ca aceste produse sa fie scoase de la vanzare.

In mod surprinzator, interzicerea comercialiarii produselor cu sclipici a dus la o crestere fara precedent a carerii, scrie theguardian.com.

Interdictia UE vizeaza particulele de plastic mai mici de 5 milimetri care sunt insolubile si nu se degradeaza. Potrivit forului european, aceasta masura va opri aliberarea in mediu a aproximativ jumatate de milion de tone de microplastic.

In timp, masurile se vor interzice si pentru alte produse precum: materialul granular de umplutura folosit in fabricarea suprafetelor sportive artificiale, produse cosmetice in care microplasticul este utilizat pentru exfoliere sau pentru crearea texturii, parfumului sau culorii, microplasticul din detergent, balsam de rufe, ingrasaminte, produse pentru ingrijirea plantelor, jucarii, medicamente si dispozitive medicale, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea