Social

#alerta produse toxice #alerta ansvsa #produse retrase #retragere produse #inghetata vanilie #ansvsa #somon

Produse toxice, retrase din magazine! Sunt printre preferatele romanilor! Daca le ai acasa, retuneaza-le de urgenta!

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat retragerea de pe piata a doua produse care sunt intens cumparate de romani, in special in sezonul rece.

Sunt retrase de pe piata un lot de somon, dar si o inghetata de vanilie adorata de multe persoane.

Lot de somon, retras de pe piata

”Nume produs: 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G

 

Numar lot: 86BK/221405

 

Termen de valabilitate: 07.06.2022; 10.06.2022

 

Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a initiat rechemarea de la consumatori a produsului 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G, cu lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022;10.06.2022.

 

Detalii referitoare la decizia de rechemare a produsului: Rechemarea produsului de la consumatori a fost declansata la solicitarea furnizorului, constatandu-se depasiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

 

Masuri pentru consumatori: Considerand ca sanatatea consumatorilor este cea mai importanta, Mega Image solicita clientilor sa NU consume produsele cu loturile sus mentionate si roaga cu amabilitate sa le distruga sau sa le returneze la punctul de vanzare din care s‐au achizitionat produsul.

 

Este necesara prezentarea bonului fiscal.

 

Consumatorii sunt rugati sa returneze produsul cu datele mentionate mai sus pana la data de 26.07.2022.

 

Le cerem scuze clientilor nostri pentru neplacerea creata si ii asiguram ca monitorizam permanent calitatea si siguranta produselor noastre”, se arata pe site-ul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. 

Inghetata de vanilie, retrasa de pe piata

Totodata, ANSVSA a anuntat ca un lot de inghetata de vanilie marca Häagen-Dazs a fost retras de pe piata. Cei care au cumparat produsul din Auchan sau Selgros, sunt rugati sa-l returneze.

”Stimati clienti, General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactiva de a proceda la rechemare voluntara a produselor sale de inghetata Plain Vanilla comercializate in Romania.

 

Motivul retragerii: detectarea unor urme de oxid de etilena (ETO)

 

General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM confirma ca doar produsul de mai jos, cu termen de expirare inainte de 21/05/2023, face obiectul rechemarii.

 

Persoanele care au achizitionat produsul avand datele de identificare respective (EAN, si care are termen de expirare inainte de 21.05.2023) sunt rugate sa nu il consume si sa il returneze la Serviciul Clienti din magazinul de la care l-au achizitionat, urmand sa li se returneze contravaloarea acestuia”, scrie ANSVSA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea