Social

#spania #tv #valeriu lazarov

Producatorul de televiziune Valeriu Lazarov a incetat din viata

Producatorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit in locuinta sa din suburbia madrilena Tres Cantos la 73 de ani din cauze naturale.

Lazarov a marcat puternic televiziunea de divertisment din Spania si din Romania. Cauza mortii a fost o afectiune la colon, conform fiului sa, Valeriu.

Valeriu Lazarov s-a nascut la 20 decembrie 1935 la Barlad. Dupa debutul la TVR, in 1968 a plecat in Spania, fiind considerat parintele televiziunii spaniole.

Producatorul a creat multe emisiuni de succes, importate in Romania cu audiente impresionante. "Surprize, Suprize", "Din dragoste" sau "Iarta-ma" sunt doar cateva emisiuni ale lui Lazarov, care a facut vedet din Andreea Marian, Mircea Radu sau Raluca Moianu.

Din 1979 Lazarov a lucrat in Italia, la televiziunea nationala RAI. El a colaborat si cu Silvio Berlusconi la postului de televiziune Canale 5, unde a devenit director de productie, presedintele consiliului de administratie si director al centrului de productie Videotime.

Producatorul a fost casatorit de trei ori, ultima sotie a sa fiind Augusta Dumitrascu, fosta prezentatoare a emisiunii "Babilonia" de la Antena 1, produsa chiar de el.

Omul de televiziune va fi inmormantat la Madrid joi sau vineri. O ceremonie de comemorare va fi organizata si in Romania.

Regretat de colaboratori

"A fost ca un tata pentru mine si cu asta am spus tot. Mi-a influentat decisiv cariera", a spus Andreea Marin Banica la Realitatea TV.

"Omul Valeriu Lazarov era, cum spun americanii, larger than life. Era de o cultura extraordinara, era un om care stia sa asorteze ceasul la imbracaminte, era un om foarte calm, era un om foarte intelept, era un barbat cu desavarsire elegant. Pe scurt, era un boier", a declarat Mircea Radu.

"Valeriu Lazarov a oferit lucruri emotionante, nu emisiuni plangacioase. A stiut sa ofere romanilor acea empatie de care aveau nevoie, fie ca vorbim de emisiuni ca Surprize, Surprize sau Ploaie de Stele. L-am admirat si stimat pe acest om, pe acest geniu al televiziunii", a afirmat Cosmin Cernat .

"Un nume respectat in audiovizualul romanesc, Valeriu Lazarov a fost un om al detaliului si al lucrului binefacut. Este poate cel mai important promotor al modernizarii show-lui de televiziune de dupa 1989. Valeriu Lazarov lasa un gol imens in sfera divertismentului de televiziune din Romania si nu numai. Familia TVR este in doliu pentru ca a plecat dintre noi un profesionist de televiziune care a insemnat mult pentru Televiziunea Publica", a declarat Alexandru Sassu , Presedinte-Director General al S.R.Tv.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea