Social

#academia de politie #tineri #examen

Probele sportive de la Academia de Politie vor fi date sub ochii parintilor

Aceste probe sunt eliminatorii. Masura a fost luata pentru ca anii trecuti au fost anumite probleme.

Miile de candidati inscrisi anul acesta pentru admiterea la Academia de Politie vor avea parte de reguli speciale. Probele sportive, care sunt eliminatorii, se vor desfasura sub ochii si supravegherea parintilor, care vor urmari totul de la tribunele instalate special in acest sens.

„Vrem sa crestem transparenta”, ne-a declarat, ieri, rectorul Academiei de Politie, chestorul Luca Iamandi. „Parintii vor avea acces in Academie, pe platoul unde se vor sustine probele eliminatorii la sport. Vom monta pentru ei o tribuna special in acest sens. Concurentii vor incepe probele in plutoane de cate 160, parintii se asaza in tribune in acest timp si se schimba odata cu noile plutoane. Vom asigura si filmarea video a desfasurarii probelor si, daca vor exista contestatii , vom avea dovezile necesare. In plus, vom avea instalatii de semnalizare acustica pentru fiecare proba, care se va declansa de fiecare data cand a fost atins baremul minim. La linia de sosire , candidatul va primi un bilet de ordine, i se va spune rezultatul probei si va semna intr-un registru special care va dovedi ca a luat la cunostinta rezultatul probei si este de acord cu el”, a mai precizat chestorul Iamandi.

Probabil ca la originea acestei masuri se afla experienta anilor trecuti, cand s-au incalcat regulile impuse de metodologia de admitere, s-au completat gresit borderourile de examen, iar candidatii care ar fi trebuit, conform timpilor obtinuti la probele sportive, sa fie declarati respinsi au fost trecuti.

Examenul de admitere va incepe in data de 20 iulie si va consta in 2 probe eliminatorii (examenul medical si proba sportiva) si probele scrise, tip grila, pentru testarea cunostintelor de limba romana, istorie si o limba straina . Anul acesta, vor fi din nou aproape zece concurenti pe loc.

Cea mai mare concurenta va fi la specializarea Politie. Fetele vor avea acces liber la toate locurile puse la bataie. Experienta ultimilor ani arata ca ele vor castiga o mare parte dintre locuri. Este vorba despre 355 de locuri la Politie, 60 de locuri la Politia de Frontiera, 85 la Jandarmi, 25 la Penitenciare si 50 la Pompieri.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea