Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Primarul Videanu promite teren in nordul Capitalei tuturor expropriatilor si fostilor proprietari

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, vrea sa preia de Administratia Domeniilor Statului (ADS) 30 de hectare de teren pe care sa le dea in compensare celor care au depus notificari in baza Legii 10 /2001. Terenul pe care a pus ochii Videanu se afla in zona de nord a Capitalei, respectiv pe DN1, vizavi de fosta livada a Facultatii de Agronomie, unde este in plina desfasurare un amplu proiect imobiliar. Mai mult, municipalitatea se angajeza sa viabilizeze aceasta suprafata de teren si dupa parcelare sa fie restituita in compensare celor care revendica proprietati. „Municipalitatea se angajeaza sa viabilizeze aceste terenuri si sa poata restitui prin compensare, fostilor pro¬prietari, bucati de teren pe care sa poata sa-si construiasca o casa, in mod civilizat. Chestia asta se poate face in mod organizat, pentru ca, daca municipalitatea face un proiect si il viabilizeaza, avem garantia ca se poate construi intr-un anume regim de urbanism si arhitectura”, a spus primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. Cu toate ca la Primaria Capitalei au fost depuse peste 40.000 de notificari, iar primarul Videanu sustine ca „municipalitatea are solutii doar pentru 1-2 la suta din totalul cererilor”, Videanu promite sa dea parcele de teren si celor care urmeaza sa fie expropriati din Izvor, 13 Septembrie, Bulevardul Unirii, Octavian Goga, Nerva Traian si Bulevardul Mircea Voda, zone afectate de constructia proiectelor „Dezvoltare urbanistica Izvor” sau „Esplanada”. Numai ca terenul pe care-l promite primarul Videanu se afla pe raza administrativ-teritoriala a sectorului1, este revendicat si nu intra sub incidenta Legii 10 / 2001, ci a Legii 18 a Fondului funciar. „O parte din aceste terenuri sunt revendicate pe Legea 18. De altfel, terenul este sub incidenta Legii fondului funciar si nu poate fi folosit pentru compensari pe Legea 10 / 2001. Daca i-ar incapea pe mana terenul primarului Videanu, acesta ar aplica reteta binecunoscuta a compensarilor, ca in cazul afacerii imobiliare a Parcului Bordei. Terenul ar ajunge la diversi tovarasi si prieteni de-ai lui. Domnul Videanu trebuie sa stea la coada pana se vor rezolva toate cererile depuse de persoanele indreptatite din sectorul 1. Noi avem un deficit de 500 de hectare de teren, iar subcomisia de fond funciar este la sectorul 1”, a declarat primarul sectorului1, Andrei Chiliman . Ieri, consilierii municipali au respins proiectul primarului Videanu prin care solicita Guvernului trecerea in administrarea municipalitatii a celor 30 de hectare de teren din zona de nord a Capitalei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea