Social

#imobiliar #primarie #puz

Primaria Capitalei poate fi chemata in judecata de rechinii imobiliari

Primaria Capitalei ar putea fi chemata in instanta de catre “rechinii” imobiliari care nu au apucat sa-si vada proiectele de constructie trecute prin votul Consiliului Capitalei. Astfel, beneficiarii celor 54 de planuri urbanistice zonale ( PUZ "> PUZ ">PUZ ) care trebuiau discutate ar putea ajunge sa construiasca dupa vechea lege a urbanismului.

Ieri, 1 octombrie, a intrat in vigoare noua lege a urbanismului. Insa investitorii care depusesera planurile urbanistice inainte de intrarea in vigoare a acestei noi legi si nu au primit un raspuns in termen de la consilierii Capitalei, pot chema Primaria in judecata.

"Consiliul este obligat sa discute la termen fiecare plan, sa se exprime cu da, nu sau abtinere. Altfel, cel care solicita documentatia ne poate actiona in instanta", a precizat, pentru Evenimentul Zilei presedintele Comisiei de urbanism din primarie, Horatiu Tica.

Potrivit EVZ, printre cei care detin cele 54 de PUZ-uri se afla Colin Hart, cetatean american cercetat in dosarul "Rompetrol", si Horia Simu, actionarul majoritar al firmei Foradex, care are legaturi cu Ionut Costea - cumnatul lui Mircea Geoana. Si Costica Costanda se afla in avantaj: el poate fie sa dea Consiliul in judecata ca sa-i se aprobe PUZ-ul in „Satul Francez”, fie sa ia de la primarie 29 de milioane de euro, ca despagubiri, plus Parcul Bordei inapoi.

Miercuri, in sedinta Consiliului Capitalei in care trebuiau sa fie discutate aceste planuri urbanistice a avut loc un scandal soldat cu interventia oamenilor legii. In sala de Consiliu, consilierii si reprezentantii investitorilor s-au luat la bataie si s-au certat, sedinta fiind apoi suspendata.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea