Social

#vaclav klaus #cehia #presedinte #partid nou

Presedintele ceh Vaclav Klaus vrea sa-si faca un nou partid eurosceptic

Presedintele ceh Vaclav Klaus a anuntat joi ca s-ar putea retrage din partidul de guvernare, ODS , si ca sustine infiintarea unei noi formatiuni de dreapta, care sa-i impartaseasca viziunea eurosceptica.

"Este absolut indispensabil sa existe un partid care sa priveasca inte-un mod realist ceea ce se intampla in prezent in Europa", a afirmat Klaus, citat joi seara de site-ul www.idnes.cz, preluat de AFP.

Potrivit sefului statului, crearea unuia astfel de partid "este necesara atat in Cehia, cat si in toata Europa". Curtea Constitutionala din Cehia a decis miercuri ca Tratatul de la Lisabona nu incalca legea fundamentala a tarii, deschizand astfel calea spre ratificarea textului in Parlament, spre nemultumirea lui Klaus.

Presedintele le-a cerut celor 15 judecatori ai instantei sa respinga textul, care contrazice " principiul suveranitatii Cehiei", din punctul sau de vedere. Totusi, tratatul a fost aprobat de Guvernul de centru-dreapta, condus de premierul Mirek Topolanek, liderul partidului liberal ODS, fondat de Klaus la scurt timp dupa Revolutia de Catifea din 1989. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea