Social

#program nuclear #ahmadinejad #nuclear #iran #romania

Presedintele Basescu spune ca programul nuclear iranian afecteaza si Romania

Programul nuclear iranian afecteaza si Romania. Presedintele Traian Basescu a declarat ca unul dintre subiectele discutate in timpul vizitei la Ierusalim a fost extinderea iraniana in domeniul nuclear, care ingrijoreaza si tara noastra, nu doar Statele Unite si Occidentul.  

Basescu crede ca cel mai mare risc este pentru regiunea Pakistan-Afganistan, insa nici tara noastra nu este ocolita de ingrijorari , mai ales datorita distantei relativ mici intre Romania si Iran.

“Programul nuclear prezinta riscuri, distanta dintre Iran si Romania este mica, iar nu intreg teritoriul Romaniei este protejat de sistemul de aparare al Statelor Unite, ci doar o parte din teritoriu", a declarat Basescu, citat de Adevarul.

Cu ocazia vizitei la Ierusalim, presedintele statului roman a declarat ca Romania se alatura statelor care cer ca Iranul sa isi prezinte capabilitatile nucleare si obiectivele cu transparenta. In plus, Iranului i se solicita permiterea accesului autoritatilor occidentale de control la obiectivele sale nucleare, pentru a fi in conformitate cu regulile mondiale in domeniul nuclear.

Saptamana trecuta, presedintele Ahmadinejad a atentionat Occidentul “sa nu indrazneasca” sa ameninte Iranul, caci in prezent aceasta tara detine 7000 de centrifuge pentru imbogatirea uraniului la centrul de la Natanz. In plus, liderii iranieni sustin ca nu vor renunta niciodata la tehnologia nucleara si vor doar reactoare pentru a obtine energie. Statele Unite si Israelul se tem insa ca unitatile de imbogatire a uraniului ar putea fi folosite pentru a produce material pentru focoase nucleare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea