Social

#senat #legea educatiei #curtea constitutionala

Predarea geografiei si istoriei in limba materna, respinse in Senat

Senatorii opozitiei au eliminat din proiectul Legii Educatiei predarea Istoriei si Geografiei Romaniei in limba materna .

UDMR a acuzat opozitia de incalcarea regulamentului si cere demiterea lui mircea geoana de la Senat.

Marko Bela vrea ca partenerii de guvernare sa modifice din nou Legea Educatiei , motivand cu faptul ca opozitia a opozitia a dezbatut Legea fara aprobarea Biroului Permanent, respingand predarea istoriei si geografiei in limba materna.

"In urma cu jumatate de an, cand au existat demersuri in acest sens, eu am avut dubii ca trebuie sa il schimbam pe presedintele Senatului. In aceste luni, din pacate, Mircea Geoana a reusit sa ma convinga si pe mine ca intr-adevar ar trebui sa il schimbam. Un presedinte al Senatului, indiferent din ce partid provine, trebuie sa incerce sa fie echidistant si sa respecte Regulamentul.

Aceasta este menirea si raspunderea sa, sa vegheze asupra echilibrului, respectarii Regulamentului si a bunului mers al lucrurilor. Forteaza nota in ceea ce priveste intocmirea unui raport pe Legea Educatiei. Ii reprosez si demersul facut catre Curtea Constitutionala. El are acest drept, dar ar trebui, ca sa faca acest pas, sa aiba in spate o opinie a Senatului, a Biroului Permanent. Dreptul de a sesiza Curtea Constitutionala nu este al lui ca persoana, ci al institutiei", a declarat presedintele UDMR, citat de Gandul.

Legea va fi dezbatuta din nou in Comisia de Invatamant, deoarece senatorii nu au avut acordul acesteia de a dezbate proiectul in weekend.

Judecatorii Curtii Constitutionale vor decide miercuri daca varianta legii pe care si-a angajat raspunderea Guvernul poate fi adoptata. In cazul in care magistratii declara legea constitutionala, modificarile facute de senatori vor fi anulate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea