Social

#Klara Marcus #lagăr #exterminare #auschwitz

Povestea senzationala a romancei care a supravietuit camerei de gazare

101 ani implineste peste trei saptamani Klara Marcus, una dintre putinele persoane care au supravietuit lagarului de exterminare de la Auschwitz. Povestea de viata a femeii este absolut emotionanta.

Avea 30 de ani atunci cand a ajuns in lagarul din sudul Poloniei. Asemenea a sute de mii de oameni, romanca urma sa fie si ea ucisa. Intr-una din zile, a fost dusa in camera de gazare impreuna cu alte cateva zeci de prizoniere. Acolo si-a asteptat resemnata sfarsitul. "Dumnezeu a vegheat asupra mea in acea zi", a povestit Klara, citata Libertatea.

Sursa foto: libertatea.ro

Ca printr-o minune, gazul ucigas intarzia sa apara. "Au dat drumul la gaz, dar au constatat ca nu mai era niciun pic. Unul dintre gardieni a glumit spunand ca este ziua noastra norocoasa, pentru ca ucisesera deja prea multi, asa ca nu mai era gaz si pentru noi", isi mai aminteste batrana.

Cateva luni mai tarziu, Klara Marcus a reusit sa scape din lagarul unde au fost ucisi peste un milion de oameni. "Dupa ce mi-am recapatat libertatea, au reusit sa imi gasesc drumul spre casa si am pornit in cautarea familiei", mai spune ea. Ajunsa inapoi pe meleaguri natale, femeia a constatat ca toti ai ei pierisera.


Sursa foto: libertatea.ro

Pe 1 ianuarie, Klara Marcus, femeia care a reusit sa invinga destinul, implineste 101 ani. "Am avut experiente ingrozitoare in viata, dar acum traiesc clipe minunate", a spus batrana.

Sursa foto: articolotre.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea