Social

# liber la pesticide #rosii romanesti #pesticide #rosii

Poti sa-ti iei adio de la rosiile romanesti, cu gust! Pesticidele pot fi folosite in agricultura

Rosiile romanesti, cu gust, dar si alte legume traditionale, nu vor mai fi la fel in viitor. Proiectul Uniunii Europene care trebuia sa reduca nivelul pesticidelor folosite in agricultura, a cazut la vot, in Parlamentul European.

Desi Uniunea Europeana isi dorea sa reduca nivelul pesticidelor folosite in agricultura, proiectul a fost respins la vot, in Parlamentul European, cu 299 de voturi contra, 207 pentru si 121 de abtineri.

„E o zi foarte intunecata pentru intreaga societate si pentru mediu - dar si pentru fermierii care ar fi fost eliberati de dictatele industriei agricole”, a declarat europarlamentara austriaca ecologista Sarah Wiener, responsabila cu dosarul respectiv din partea comisiei de mediu din Parlamentul European, potrivit realitatea.net.

Wiener a venit cu propunerea ca proiectul sa fie retrimis comisiei pentru mediu, spre revizuire, insa propunerea i-a fost respinsa cu 324 de voturi contra si 292 voturi pentru.

Proiectul a fost propus de Comisia Europeana in 2022 si urmarea injumatatirea utilizarii pesticidelor chimice in UE, dupa ce acestea au fost corelate cu inmultirea cazurilor de cancer si boli precum Parkinson, dar si cu degradarea mediului, inclusiv cu declinul insectelor polenizatoare, fara care recoltele nu pot creste.

Propunerea initiala a Comisiei a fost denuntata de asociatii de lobby ale fermierilor, respectiv industriei agricole, cat si de parlamentari conservatori, pe motiv ca ar afecta productivitatea agricola si competitivitatea agricultorilor din UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea