Social

#Postul Pastelui 2020 #postul pastelui #obiceiuri #traditii

Postul Pastelui 2020: Ce NU trebuie sa mananci in aceasta perioada

A inceput Postul Pastelui 2020. Acesta isi mai are si denumirea de Postul Mare, deoarece este cel mai lung post din decursul anului. Postul Pastelui 2020 incepe pe 2 martie si se va incheia pe 18 aprilie, avand o durata de 40 de zile.

Cum se tine Postul Pastelui 2020

Postul Pastelui este cel mai aspru post de peste an. Spre deosebire de Postul Craciunului, cand sunt multe zile cu dezlegare la peste, in timpul Postului Pastelui, zilele cu dezlegare sunt putine.

Mai mult, in primele doua zile din post (2 si 3 martie) se recomanda, pentru cei ce pot sa tina, post complet (cunoscut ca post negru) sau, pentru cei mai slabi, ajunare pana spre seara, cand se poate manca putina paine ai bea apa. Acelasi regim trebuie urmat si in primele trei zile (luni, marti ai miercuri) ai ultimele doua zile (vinerea ai sambata) din Saptamana Patimilor (ultima saptamana din post).

In tot restul postului, in primele cinci zile din saptamana (luni-vineri inclusiv) se mananca uscat o singura data pe zi (seara), iar sambata ai duminica de doua ori pe zi, legume fierte cu ulei ai putin vin.

Este interzis in timpul Postului Pastelui sa consumi ulei sau vin. Exceptie fac zilele cu dezlegare, precum: Sfintii 40 de mucenici (9 martie 2020), 11 aprilie (sambata lui Lazar) si duminicile din post.

Dezlegare la peste in timpul Postului Pastelui 2020 va fi in zilele de Buna Vestire (25 martie) si de Florii (12 aprilie).

Ce se mananca in Postul Pastelui 2020

In timpul postului pastelui se consuma cat mai multe legume si legume. In decursul celor 40 de zile de post nu se consuma carne, oua, lapte sau branzeturi. Acestea din urma pot fi inlocuite cu produse vegetale, pe care le gasesti in comert. Printre acestea se numara soia (in loc de carne), lapte vegetal, iaurt vegetal, tofu (branza vegetala).

In timpul Postului Pastelui 2020 nu se consuma alcool si nu se fumeaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea