Social

#basescu #bruxelles #ponta #declaratii ponta

Ponta explica de ce nu l-a lasat Basescu sa reprezinte Romania la Bruxelles

Premierul Victor Ponta iese din nou la rampa cu o serie de declaratii pe marginea folosirii de catre Romania a dreptului de veto la reuniunea din 22 noiembrie a Consiliului European, in care se va discuta bugetul european pentru intervalul 2014-2020.

Ponta spune ca Traian Basescu, reprezentantul Romaniei la Bruxelles, are doua variante: fie se va bate pentru Romania, fie pentru scaunul lui.

"De ce nu m-a lasat Basescu sa ma duc la Bruxelles? El are datorii de platit acolo. Nu se poate sa mearga Traian Basescu la Bruxelles si sa zica 'Nu ma intereseaza ca Romania nu mai primeste bani pentru coeziune, ma intereseaza sa nu ii supar eu pe cei care m-au ajutat in vara sa raman presedinte impotriva a 7,4 milioane de romani. In final, despre asta este vorba", a mai declarat Ponta.

Seful Executivului a tinut sa precizeze ca s-a inteles cu Basescu ca este "inacceptabila" propunerea de reducere a bugetului european. Victor Ponta a explicat ca, in aceste conditii, "inacceptabila" inseamna a nu fi de acord, iar acest lucru presupune folosirea dreptului de veto, instrument prevazut in tratat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea