Social

#parlamentari #consultari #basescu #tariceanu

Politicienii se intorc din vacanta pentru consultari cu presedintele

Politicienii se intorc din vacanta pentru cateva zile. Oamenii politici se vor intalni cu presedintele Basescu, la Cotroceni, pentru a discuta despre situatia din Justitie, dar se vor reuni si in plen, pentru a decide daca sunt sau nu de acord cu inceperea urmarii penale in cazurile Nastase si Mitrea.

Azi, senatorii din Comisia juridica vor vota raportul in cazul ministrilor parlamentari pentru care s-a solicitat avizul pentru inceperea urmaririi penale Codrut Seres si Paul Pacuraru. Senatorii juristi au termen pana pe 15 august pentru a elabora acest raport, urmand ca Biroul Permanent al Senatului sa decida cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare, in cursul lunii august.

Ziua de marti se anunta a fi una extrem de aglomerata din punct de vedere politic. Dimineata, partidele parlamentare sunt invitate la consultari cu seful statului pe tema raportului Comisiei Europene pe Justie. Traian Basescu doreste sa ajunga cu politicienii la un numitor comun astfel incat Romania sa iasa de sub monitorizarea Comisiei anul viitor. Consultarile au loc chiar in ziua in care ii expira mandatul lui Daniel Morar in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie.

Mai multe organizatii neguvernamentale au apreciat ca reinnoirea mandatului lui Daniel Morar la conducerea DNA nu este justificata, intrucat acesta s-ar face vinovat de politizarea actului de justitie din Romania.

Parlamentarii vor avea de lucru si miercuri, cand Camera Deputatilor se reuneste in sesiune extraordinara . Ei vor discuta cazurile deputatilor Adrian Nastase si Miron Mitrea pentru care DNA a cerut aviz de incepere a urmaririi penale. In aceeasi zi, premierul Calin Popescu Tariceanu va prezenta o informare despre situatia pagubelor produse de inundatii si va spune care sunt masurilor pregatite de Guvern pentru refacerea zonelor calamitate .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea