Social

Piturca spune ca atmosfera Ligii I intoxica Euro 2008

Selectionerul nationalei de fotbal se plinge ca scandalurile din campionatul intern afecteaza pregatirea pentru turneul european.

Antrenorul echipei nationale a Romaniei a renuntat la convocarea lui Eugen Trica pentru amicalul cu Rusia de miercuri (ora 20.30, Antena 1) dupa ce jucatorul de la CFR Cluj s-a injurat cu Marius Lacatus in Ghencea si a instigat echipa ardeleana sa paraseasca terenul la meciul de la Poli Iasi.

Victor Piturca ( foto ) a vrut sa dea astfel un exemplu, considerind ca atmosfera tensionata din campionatul intern poate dauna pregatirii tricolorilor pentru Euro. „Sint certuri multe in campionatul nostru. E pacat, fiindca nu este o atmosfera mai buna inaintea acestui turneu final, insa trebuie sa ne obisnuim pentru ca sintem in Romania, in campionatul nostru.

Asta e situatia, dar e pacat“, a declarat selectionerul. Marius Niculae a completat ca scotienii vin cu bere la stadion, dar nu arunca, desi si-ar permite, nici cu telefoane, uitind probabil de proverbiala zgircenie a acestora.

In locul lui Trica a fost chemat Marian Aliuta de la Poli Timisoara, o alta surpriza fiind convocarea in premiera a lui Laszlo Sepsi de la Benfica. Asa cum era de asteptat, dat fiind ca meciul se disputa in Ghencea, cei mai multi tricolori din campionatul intern - cinci - provin de la Steaua, in timp ce Rapidul nu are nici un selectionat.

Piturca a precizat ca jocul amical cu nationala Rusiei il poate face sa constientizeze valoarea reprezentativei Romaniei: „Este penultimul joc amical international, contra unei echipe calificate si ea la CE, si vom putea sa vedem in ce stadiu sintem“. Selectionerul spera ca accidentarea lui Chivu sa nu recidiveze, pentru ca orice interventie chirurgicala ar insemna ratarea turneului. Miercuri, primul nostru adversar la Euro, Franta, isi va testa fortele cu Spania, Italia va juca impotriva Spaniei, iar Olanda cu una dintre gazde, Austria.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea