Social

Petrom a batut Balkan Petroleum cu 3-2

Petrodolarii fratilor Iancu si renumele lui Hagi au palit in fata stralucitoarei divizionare secunde din orasul aurului negru. Petrolul s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei, alaturi de Farul Constanta , FC National si Rapid, victoria ultimei formatii fiind contestata vehement de Poli Iasi .

Competitia surprizelor si-a aparat renumele si de aceasta data. In lupta pentru careul de asi, fiecare meci a avut specificul sau, astfel ca, la final, bilantul a devenit cu atit mai diversificat. Surprizele, rasturnarile de situatie sau tensiunea penalty-urilor au marcat faza sferturilor de finala ale Cupei Romaniei, ultima infruntare dinainte de ghiocei. Ceea ce a frapat a fost performanta ploiestenilor, cotati mai slab in duelul fotbalistic cu petrolistii de la BkP.. Pe semne ca banatenii lui Hagi n-au invatat nimic din experienta eliminarii dinamovistilor, pina mai ieri adevarati specialisti ai competitiei KO, astfel ca Poli Timisoara a fost altoita cu nuielusa lui Mos Niculae, o zi mai tirziu decit prevede traditia. Atit timp cit jucatorii inteleg ce vrea antrenorul si evolueaza cu inima, valorile se netezesc, a afirmat dupa meci antrenorul Petrolului Ploiesti, Valeriu Rachita. O concluzie justa a fostului international stelist la capatul a 90 de minute in care diferenta de divizie dintre cele doua echipe a palit in fata orgoliului prahovenilor de a anihila dezavantajul de a juca in al doilea esalon. Inca din start.

Hagi a fost extrem de suparat

Abia se scursesera 16 minute cind ploiesteanul Attilo Hadnagy a deschis, surprinzator, scorul. Mustrarea i-a atins in orgoliu pe timisoreni, asa ca, inainte de scurgerea primei jumatati de ora, Caramarin (27) a restabilit egalitatea. Care avea sa dureze doar pina dupa pauza, cind Sorin Radoi a adus avantajul Politehnicii, in urma unui corner. In loc sa se desprinda, banatenii au tremurat copios, mai cu seama dupa transformarea unui penalty de catre petrolistul Marinescu (70), ajungind sa se prabuseasca realmente cu cinci minute inainte de final. Experimentatul Costel Ilie devenise deja erou de Prahova. Nu am apucat sa vorbesc cu Hagi, am inteles ca era foarte suparat. Este normal, asta e viata, imi pare rau pentru el. Daca Hagi era pe teren, poate era altceva pentru Poli, a amestecat Rachita bucuria cu nostalgia.

Arbitrii au jucat cu Rapid

La Focsani, dramatismul preluat din partida de la Tirgu-Jiu a fost asezonat cu nervi, erori de arbitraj si sanctionari ale antrenorilor. Plus eliminarea Iasiului din Cupa Romaniei, in urma unui gol al lui Robert Ilyes, marcat in ultimul minut al prelungirilor. Partida a inceput practic in minutul 18. Un sut excelent al lui Onofras de la 18 metri s-a oprit fix in plasa portii rapidiste. Nu s-a regasit insa pe tabela din cauza semnalizarii tusierului Eduard Dumitrescu, care a vazut un jucator iesean, aflat in afara terenului de joc, pe traiectoria sutului. Daca nici reusita lui Onofras nu a fost gol valabil, atunci nu mai exista goluri in fotbal, a tunat antrenorul iesean Ionut Popa la finalul meciului pierdut cu 0-1, continuindu-si tirul asupra fluierasilor: Din nou au fost niste erori de arbitraj care au influentat jocul. Vad ca sintem batuti la fiecare meci. Arbitrii au invins pe Poli Iasi si au jucat cu Rapidul. Echipa Rapid nu a fost cu nimic superioara noua.

Bancarii, la penalty-uri

Asistati de antrenorul Wolfgang Frank din tribune, constantenii si-au aparat statutul de favoriti in meciul cu Jiul Petrosani, calificindu-se, pentru a doua oara consecutiv, in semifinalele Cupei Romaniei. Departe de a fi un meci spectaculos, confruntarea dintre marinari si mineri a fost transata in minutul 70 de constanteanul Gheorghe. Singurul meci fara goluri in timpul regulamentar a fost duelul dintre Otelul Galati si FC National.

Cota de tensiune a escaladat insa la executarea loviturilor de pedeapsa. De doua ori au ratat dunarenii, prin Balauru si Alexandru, in timp ce bancarii au gresit o singura data, prin Bundea, astfel ca FC National a intregit careul de asi, impunindu-se cu 4-3. Eroul meciului de la Urziceni, portarul Nae, a declarat ca spera sa joace in semifinale impotriva revelatiei Petrolul Ploiesti.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea