Social

Peste 60 de hectare de teren agricol au ars noaptea trecuta in judetul Timis

Peste 60 de hectare de miriste din judetul Timis au fost mistuite de flacari , noaptea trecuta. Miristea a fost incendiata cu scopul de a curata terenurile agricole, insa focul s-a extins cu repeziciune si a ajuns si la o cale ferata .


Din fericire, trenul trecuse cu putin timp inainte ca flacarile sa ajunga in apropierea terasamentului. Flacarile au distrus mai multe traverse, iar pagubele ar fi fost mai mari daca pompierii voluntari din localitatea Uivar nu ar fi actionat la timp.

Cei care dau foc intentionat la terenurile agricole fara a avea acordul Garzii de Mediu risca sa fie amendati cu sume cuprinse intre 7 000 si 15 000 de lei. In plus, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura atrage atentia fermierilor ca arderea miristilor atrage o sanctiune privind subventiile solicitate.

Reprezentantii agentiei spun ca incendiile de miristi in scopul curatarii acestora a crescut ingrijorator, iar inspectorii APIA vor face controale in aceste cazuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea