Social

#proiect educational elevi #planeta albastra conteaza pe tine #proiect educational #pact

Peste 180 de scoli din 31 de judete s-au reunit in a II-a editie a proiectului national „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT

 A II-a editie a proiectului national educational „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT initiat de Fundatia PRAIS in parteneriat cu Nestlé Romania debuteaza in peste 180 de scoli cu ciclu primar, din 31 de judete din tara.

In premiera, metodologiile dezvoltate de echipa Fundatiei PRAIS au condus la crearea unui spatiu digital PACT „no paper”, care permite comunicarea integrata pe platforme social media cu cele peste 350 de cadre didactice implicate in proiect. Procesul de invatare rapida este facilitat de accesul gratuit la e-book-ul PACT si la filmele scurte educationale aflate pe canalul YouTube al proiectului.

„Plantam pentru al doilea an semintele grijii fata de natura in randul copiilor de varsta scolara din tara noastra in cadrul proiectului PACT. Conservarea si protejarea resurselor planetei sunt notiuni de baza ale unui comportament responsabil fata de mediu pe care compania noastra il promoveaza constant si prin actiuni concrete initiate in fiecare an”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé Romania.

In urmatoarele luni, se vor derula in scoli lectiile extracurriculare PACT bazate pe materialele de informare digitale si activitatea de desen cu tema „Pamantul este casa noastra!”.

„Dorinta cadrelor didactice, a elevilor si familiilor de a participa alaturi de noi, la a II-a editie PACT confirma importanta pe care o acorda acestei cauze sociale. Deviza noastra este ca prin educatie si actiune putem contribui cu adevarat la protejarea resurselor naturale, a faunei si florei planetei albastre!” a spus Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Odata cu sosirea primaverii in toate scolile participante in proiectul „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT se vor implementa actiuni de plantare flori, arbusti, copaci si de ingrijire a acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea