Social

#ritualuri de relaxare #relaxare

Cum dobandim mici ritualuri de relaxare personala

Putine lucruri sunt cu adevarat mai importante in viata decat grija pentru sine, insa, de cele mai multe ori se intampla sa ne prinda haosul vietii cotidiene prea din plin si sa uitam sa ne acordam timpul si spatiul de reincarcat atat de necesar. Un psihic relaxat se reflecta atat in sanatatea fizica a corpului, cat si in energia pe care o aducem in treburile de zi cu zi. In acest sens, chiar si cateva momente de relaxare la final de zi, dedicate exclusiv sinelui, pot face miracole in starea noastra generala de spirit si pot contribui semnificativ la recapatarea increderii in fortele proprii.

Creaza-ti spatiul personal care indeamna la relaxare

Poate cel mai important element in reteta unei pauze reusite dedicate sinelui este spatiul in care desfasuram orice activitate am alege pentru momentul de tihna. Pentru cele mai multe persoane, dormitorul se intampla sa reprezinte oaza de relaxare la care apelam constant, indiferent daca o facem pentru orele de somn, un capitol dintr-o carte buna sau doar pentru a revedea filmul preferat. Astfel, se cuvine sa oferim acestui spatiu intim o atentie mai deosebita, pentru a-l putea utiliza drept locul de reincarcare a bateriilor, ori de cate ori este nevoie. Camera de odihna trebuie sa ne indemne la o pace interioara, prin simplitatea amenajarii ei, decoratiunile special personalizate si elementele cheie dedicate relaxarii, puse in evidenta - precum asternuturi din materiale calitative, lumanari parfumate sau chiar un device pentru ascultat muzica. Iar pentru acestea, rasfoind gama de promotii Jysk, de pe site-ul Jysk online, puteti descoperi numeroase oferte pentru lumanari, rame foto si decoratiuni, sau chiar asternuturi Jysk la preturi accesibile, pentru a va trasnforma dormitorul intr-un spatiu dedicat ragazului si linistii.

Acorda atentie somnului

Un somn odihnitor, care se incadreaza in ritmul circadian al fiecaruia dintre noi, reprezinta, fara doar si poate, antidotul perfect pentru momentele de relaxare personala. Somnul curpinde, dincolo de o destindere mentala profunda - atunci cand este practicat corespunzator, si numeroase alte beneficii pentru functionarea optima a intregului organsim. Iar pentru a ne asigura ca beneficiem de tot ceea ce orele de odihna ar trebui sa ne ofere, exista cateva trucuri prin care putem profita la maxim, macar de aceste cateva ore de pauza de la treburile mondene.

Mai sus am discutat despre importanta creeari unui spatiu personal care sa indemne la momente de respiro, iar in cazul somnului putem aplica aceeasi regula. Dormitorul trebuie sa fie mereu aerisit, patul confortabil, potrivit nevoilor noastre, iar lenjeria sa fie realizata din materiale cat mai naturale. Atunci cand vrei sa adaugi un plus in calitatea somnului, specialistii recoamnda utilizarea difuzoarelor cu uleiuri esentiale, precum si o atentie sporita la salteaua pe care o utilizam. Tot in cadrul promotii Jysk, veti putea descoperi Jysk saltele potrivite pentru toate gusturile si buzunarele. Iar pentru un somn si mai odihnitor, recomandam Top Shop topper din colectia regasita in toate magazine Top Shop Dormeo din tara.

Activitati care iti fac bine

Odihna si spatiul de acasa, pe care alegem sa ni-l dedicam relaxarii, sunt doua aspecte extrem de importante in cautarea ritualurilor personale pentru o pauza, insa fiecare dintre noi detine cateva activitati pe care le practicam, chiar si involuntar, care ne aduc un sentiment incomensurabil de bine. Indiferent daca este vorba despre ascultatul aceluiasi album pe repeat, utilizarea unei masti de fata in timpul unei bai calde cu sare de baie antistres sau mancatul unui desert rapid in pauza de pranz, toate acestea reprezinta momente de calitate petrecute cu sine, ce ne ajuta sa ne regulam emotiile si sa trecem mai usor prin activitatile de zi cu zi.

Asadar, este important sa ne alegem cateva momente mici, chiar nesemnificative, care ne fac bine si sa le includem in practicile vietilor noastre cotidiene. Asta poate insemna de la bautul unui pahar de vin fiert alaturi de o persoana draga, si pana la invatatul cum sa realizezi retete italienesti la tine acasa, pe cont propriu. Doar tu esti in masura sa definesti activitatile pe care alegi sa le practici in momentele personale de rasfat si relaxare. Important este doar sa creezi un obicei din a le utiliza, pentru a vedea cu adevarat rezultatele.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea