Social

#bani #salariu #pensie #bugetar

Pensiile cresc in aprilie si octombrie iar salariile bugetarilor nu scad

Ministerul muncii le da vesti bune pensionarilor, anunta Realitatea TV. Astfel, Marian Sarbu a anuntat astazi ca pensiile vor creste in acest an in doua etape, asa cum era stabilit, in aprilie si in octombrie, in ciuda evolutiilor negative ale economiei.

Sarbu a anuntat si ca deocamdata nu se pune problema diminuarii salariilor bugetarilor in acest an. Conform declaratiilor oficialului pensia va creste la 1 aprilie cu 3% si la 1 octombrie cu 2%, acest 43.2% reprezentand valoarea punctului de pensie raportata la salariul mediu pe economie.

Astfel, punctul de pensie va fi in aprilie de 718 lei, iar de la 1 octombrie de 732 de lei. In plus, pensionarii care au lucrat in grupele unu si doi de munca vor primi mai multi bani, dupa cum fusese stabilit inca de anul trecut iar salariile bugetarilor nu vor scadea.

Ministrul Muncii a dat aceste asigurari in direct, la Realitatea TV, mentionand faptul ca masurile anuntate in ultima perioada pentru pensionari si bugetari vor fi respectate, indiferent de mersul economiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea