Social

#patriarhul daniel. #inmormantare #femeie #botez #biserica #avort

Patriarhul Daniel catre femei: "Nu mai faceti asta!" La ce se refera indemnul

Patriarhul Daniel indeamna femeile sa nu faca avort, pentru ca este "un pacat deosebit de grav", si le cere sa ajute familiile cu multi copii sa-i poata creste. Indemnul are si o motivatie profunda: numarul inmormantarilor este mai mare decat cel al botezurilor.

"Suntem crestini, dar nu vietuim crestineste intru totul", spune Patriarhul Daniel intr-un mesaj fara precedent adresat femeilor. "O multime de familii doresc sa aiba copii si citesc Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana care, de asemenea, au avut-o pe Maica Domnului, ca binecuvantare, la adanci batranete, precum si al altor sfinti. Pe de alta parte, din nefericire, exista si familii care pot naste copii, dar nu o fac, ci ii avorteaza, ii ucid inainte de a se naste, ceea ce este un pacat deosebit de grav. De aceea, Biserica indeamna ca cei care au copii multi sa fie ajutati de cei care nu au copii, care fie pot adopta un copil care a fost parasit de parinti, fie pot ajuta material si spiritual o familie cu numerosi prunci, ca cei care au copii sa simta ca Dumnezeu ii iubeste si ca ei pot deveni pentru Biserica si societate o binecuvantare", spune PF Daniel, intr-un comunicat.

Patriarhul a mai spus ca in bisericile din Romania au loc astazi, din nefericire, mai multe inmormantari decat botezuri.

"Astazi, sunt in poporul roman, din nefericire, mai multe inmormantari decat botezuri. Populatia imbatraneste, numarul romanilor scade, iar numarul avorturilor a depasit numarul populatiei, peste 20 de milioane de avorturi s-au facut in tara noastra din 1990 si suntem printre primii din Europa la aceste capitol. Suntem crestini, dar nu vietuim crestineste intru totul", a mai spus PF Daniel.

Sursa foto:  jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea