INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Participare masiva la Targul de Fete de pe Muntele Gaina

Aproximativ 12.000 de persoane au participat la editia din acest an a Targului de Fete. Una din cele mai vechi sarbatori in aer liber, Targul de Fete a debutat sambata, cu manifestari in centrul localitatii Avram Iancu , unde a fost regizat un alai traditional de nunta, specific ardelenesc, si o parada a fetelor de maritat si a “Viforilor”, persoane care, potrivit traditiei populare a zonei, petesc viitoarele mirese. Programul a cuprins si faza finala a concursului „Cultura pentru cultura”, manifestare in care s-au intrecut formatii populare si ansambluri de dansuri din cinci comune ale judetului Alba, respectiv Horea, Metes, Stremt, Sibot si Sona. Reprezentantii acestor localitati au organizat si o prezentare gastronomica cu produse si bauturi traditionale. Petrecerea s-a incheiat cu un concert extraordinar sustinut de Grigore Lese , cu “Cantece din ritualul de nunta”, si un spectacol folcloric in care a evoluat grupul folcloric din Vinerea, urmat de parada fetelor de maritat din Vidra, Sohodol si Avram Iancu. Consiliul Judetean Alba a premiat cele mai frumoase fete de maritat, oferindu-le o „zestre”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea