Social

Parma a fost declarat insolvabil

Clubul Parma, parte a imperiului agro-alimentar Parmalat, a fost declarat insolvabil, miercuri, de un tribunal italian, dupa ce a anuntat ca are euro lipsa din contabilitate. Clubul de fotbal nu a fost inclus in procedura, desi presa a speculat la vremea respectiva ca avea datorii de 150-180 milioane de euro.

Clubul a fost cea de-a 28-a companie din grupul Parmalat, care mai includea si activitatile din sectorul turistic ale familiei fondatoare Tanzi, ce a solicitat protectie fata de creditori.

Din totalul datoriilor inscrise in sentinta de insolvabilitate , 236 milioane de euro urmau sa ajunga la scadenta in urmatoarele 12 luni.

Administratorul Parmalat, Enrico Bondi, care a devenit presedinte al clubului in luna ianuarie, este acum pe punctul de a fi numit administratorul sau extraordinar. El a prelua echipa de fotbal cind Stefano Tanzi, fiul fondatorului Parmalat, Calisto Tanzi , a demisionat din consiliul de administratie.

Cluburile falimentare sint excluse din liga Italiana de fotbal, insa guvernul a anuntat ca va incerca sa modifice legea ca sa permita cluburilor aflate sub administrare extraordinara sa participe in campionat.

Federatia de fotbal din Italia a indicat ca nu va considera echipele care opereaza sub administrare extraordinara ca fiind falimentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea