Social

Părinţii - sfătuiţi să nu dea copiilor alimente care conţin coloranţi artificiali

Parintii sunt sfătuiţi de experţii britanici să nu dea copiilor produse alimentare care conţin anumiţi aditivi pană cand rezultatele unui nou studiu vor fi publicate. Cercetătorii britanici testează efectele unor coloranţi artificiali asupra comportamentului copiilor, se arată într-un articol publicat de BBC online. Rezultatele preliminarii ale unui studiu anterior au „legat” aceşti aditivi de apariţia hiperactivităţii şi unei concentrări slabe în randul copiilor. Agenţia Standardelor în Alimentaţie din Marea Britanie spune că nu este nevoie de recomandări suplimentare pană la apariţia rezultatelor studiului. Numai că, potrivit BBC online, experţi independenţi susţin că părinţii ar trebui să evite produsele care conţin respectivii aditivi. O echipă de cercetători de la Universitatea din Southampton au testat aditivii (cunoscuţi şi sunt denumirea de E-uri) E102, E124, E110, E122, E104 şi E129 pe copii cu varsta de 3 ani şi pe un alt grup cu varsta de 8 la 9 ani. Cantitatea studiată era cea care poate fi consumată în medie, într-o zi, de un copil. Toţi aditivii testaţi în studiu sunt aprobaţi spre folosire în Uniunea Europeană şi sunt siguri, dar unii dintre aceşti coloranţi sunt înterzişi în ţările scandinave şi în Statele Unite ale Americii. Pru Leith, şeful Şcolii Alimentaţiei Adevărate, spune că promovează mancarea proaspătă gătită în casă şi în acest fel nu trebuie să ne mai facem probleme în legătură aditivii alimentari. Studiul iniţial a fost efectuat în urmă cu 7 ani, dar, în 2002, Comitetul Toxicităţii Substanţelor Chimice din Marea Britanie a decis că rezultatele acestuia nu sunt concludente. Studiul vechi concluziona că prin eliminarea unor asemenea coloranţi din alimentaţie ar produce schimbări semnificative în comportamentul copiilor şi nu doar în cazul celor care deja aveau probleme cu hiperactivitatea. Studiul lega aditivii cu probleme de comportament , cum ar fi dispoziţii capricioase, slabă concentrare, hiperactivitate şi reacţii alergice. Prof. dr. Vyvyan Howard, unul dintre experţii de la Agenţia Standardelor Alimentaţiei, a spus că este important ca descoperirile noului studiu să fie publicate cat mai curand, iar în acest timp consumatorii ar putea opta să nu cumpere produse alimentare care conţin aditivi. Pentru a descoperi aceste produse sau cat de mulţi aditivi conţine un anumit aliment este important să citiţi etichetele de pe ambalaj, unde trebuie trecuţi toţi aceşti aditivi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea