Social

#cladiri avariate # cutremur targu jiu #cutremur Gorj #pagube

Pagube insemnate dupa cutremurul de astazi. Turla unei biserici sta sa cada. Cladiri avariate si masini lovite de caramizi

Dupa ce cutremurul de ieri a provocat numeroase daune locuintelor, multe cladiri suferind craaturi, cutremur produs astazi, care a fost mai puternic decat cel de ieri a provocat noi daune.

 

Turla bisericii din Tismana, Gorj, sta sa cada dupa ce a fost grav avariata de seismul de 5,7 grade pe scara Richter inregistrat astazi.

Numeroase cladiri din Targu Jiu si din imprejurimi au suferit mici avarii, precum crapaturi. Cele mai mult a avut de suferit insa rimaria din Targu Jiu. Aici, cosurile de pe primarie au cazut provocand avarii masinilor care erau parcate langa aceasta. Primaria a fost evacuata rapid.

"Cosuri de pe primarie au cazut pe masini. Este o cladire veche, de cel putin 100 de ani, era prevazuta cu cosuri pentru sobe. Intensitatea si durata au fost mai mari decat ieri” a declarat primarul din Targu-Jiu, Marcel Romanescu.

Pana la aceasta ora nu au fost inregistrate pagbe insemnate. De asemenea, nu au fost raportate victime sau raniti.

Cu toate acestea, linia telefonica 112 din Gorj a fost blocata de multitudinea apelurilor.

Si in Motru au fost provocate pagube minore, precum crapari ale cladirilor. Primarul Cosmin Morega a anuntat ca a trimis o echipa de specialisti pe teren care sa verifice starea cladirilor si daunele provocate de seism. Acesta doreste realizarea unei ecpertize tehnice a tuturor cladirilor, dar in special a blocurilor.

In total, s-au inregistrat pagube in 6 localitati din Gorj, Dolj si Mehedinti. Au fost peste 50 de apeluri la 112, prin care oamenii au anuntat fisuri si elemente de constructie cazute.

Doua persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, suferind de atacuri de panica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea