Social

Pac, Maniu! Pac, Coposu!

Taranistii au ales sa se ingroape in palatul aurit al lui Becali

Sunt, probabil, unul dintre putinii care cred ca guvernarea 1996-2000 ar trebui reevaluata. Nu ca sa se spuna ca a fost exceptiona¬la – n-a fost, nici pe departe. Dar nu a fost nici atat de catastrofala precum se pretinde! La intrarea in iarna 1996-1997, Romania nu avea cu ce sa-si achite factura energetica, iar bancile fusesera devalizate.


Colosii industriali inghiteau subventii uriase fara a-si putea achita obligatii ¬le catre bugetul statului. Pe plan international, tara era izolata si nu era clar incotro avea sa se indrepte: spre rusi sau spre Occident.

Cu toate scandalurile ce s-au tinut lant, guvernantii au trecut la masuri de reforma economica de neimaginat pana atunci si si-au indreptat politica externa spre Vest.

Au existat, desigur, ciocniri politice asa cum Romania nu mai vazuse dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. A fost si amatorism, a fost si politicianism ieftin , a fost si incompetenta crasa, a fost si coruptie – dar stiti vreo legislatura in care acestea au lipsit?

 

Continuarea in Adevarul

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea