Social

#lile libere romani #minivacanta sfantul andrei #minivacanta 1 decembrie #minivacanta #zile libere

O noua minivacanta pentru romani, chiar inainte de Craciun. Patru zile libere pentru relaxare

Romanii se vor bucura, la finalul acestei luni, de o noua minivacanta. Mai exact, de 4 zile libere, nelucratoare, in care pot merge intr-o vacanta la munte sau intr-un city-break, ori se pot bucura de timp petrecut alaturi de cei dragi lor.

Este vorba despre ziua de 30 noiembrie si 1 decembrie, zile care vor fi legate de weekend.

Sarbatoarea Sf. Andrei pica intr-o zi de joi, iar vineri este 1 Decembrie (Ziua Nationala a Romaniei.  Ambele sunt sarbatori legale, iar angajatii din Romania au liber. Urmeaza apoi weekendul si astfel, in total, romanii vor avea parte de 4 zile libere, legale, indiferent daca lucreaza la stat sau la privat.

Ce se intampla cu persoanele care lucreaza in aceste zile

Exista insa si persoane care nu pot beneficia de zilele legale libere, pe 30 noiembrie si 1 decembrie. Este vorba despre persoanele din sistemul sanitar, jurnalisti si alti angajati din industriile esentiale.

Potrivit Codului Muncii, aceste persoane trebuie sa primeasca zile libere compensatorii in urmatoarele 30 de zile, iar in cazul in care nu pot primi liber, trebuie sa primeasca un spor de cel putin 100% din salariul de baza.

Ce alte zile libere vom mai avea in 2023

Dupa Sfantul Andrei si 1 Decembrie, romanii vor mai avea inca doua zile libere in luna decembrie. Este vorba de ziua de prima si a doua zi de Craciun, mai exact 25 si 26 decembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea