Social

#metoda iluminare #cartof iluminare # lampi LED # electrod negativ

O noua metoda de iluminare: cartoful

Cercetatorul Haim Rabinowitch si cativa colegi de-ai sai sustin ca pot obtine energie electrica de la cartofi. Acestia au povestit ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa legi un cartof de un metal si de becuri LED.

"Un singur cartof poate alimenta suficiente lampi LED dintr-o camera pentru 40 de zile", a declarat Haim Rabinowitch, profesor la Universitatea Evreiasca din Ierusalim.

Principiul de functionare este unul foarte simplu. Astfel ca, pentru a realiza o baterie dintr-un material organic, este nevoie de doua metale: un anod, adica electrod negativ, si un catod, adica electrodul incarcat pozitiv.

Astfel, acidul din cartof va forma o rectie chimica cu cele doua metale, iar in momentul in care electronii vor curge dintr-un material intr-altul va fi degaja energia, potrivit Romania TV.

"Este un voltaj scazut, dar suficient pentru a construit o baterie care poate incarca telefoanele mobile sau laptopurile in locuri unde nu exista retea energetica", a adaugat Haim Rabinowitch.

Sursa foto: wildfirecreative.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea