Social

#interdictie #plastic #franta #supermarket #legume

O noua interdictie in magazinele din Franta. Ce nu se va mai gasi in niciun supermarket

 

 

In toate magazinele din Franta a fost introdusa o noua interdictie. In acest sens a fost promulgata o lege ce interzice ca fructele si legumele sa fie ambalate in plastic. Masura a intrat deja in vigoare. Castravetii, lamaile si portocalele sunt printe cele 30 de produse interzise de la a fi ambalate in plastic. Ambalajele mai mari precum si fructele taiate sau procesate vor fi exceptate.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron a spus ca aceasta interdictie este o reala revolutie si face parte dintr-un program ce vrea sa stopeze folosirea plasticului pana in 2040.

In Franta, mai mult de o treime din fructele si legumele produse sunt comercializate in plastic, iar aceasta lege ar putea ajuta la eliminarea unui miliard de produse din plastic de unica folosinta utilizate anual.

Intr-un comunicat care anunta noua lege, Ministerul Mediului a spus ca Franta foloseste „o cantitate scandaloasa” de produse din plastic de unica folosinta iar ca noua interdictie „are ca obiectiv reducerea folosirii plasticului care se arunca si sporeste folosirea altor materiale sau a ambalajelor reutilizabile si reciclabile”.

Exceptie vor face in continuare fructele taiate si un numar limitate de fructe si legume delicate. Acestea vor fi insa si ele eliminate treptat pana la sfarsitul lunii iunie 2026.

Nu vor mai fi ambalate in plastic rosiile cherry, fasolea verde si piersicile, pana la sfarsitul lunii iunie 2023. Pana la sfarsitul anului 2024, masura intra in vigoare si pentru andive, sparanghel, ciuperci, unele salate si ierburi, precum si cirese.

La sfarsitul lunii iunie 2026, zmeura, capsunele si alte fructe de padure delicate trebuie sa fie vandute fara plastic.

Din 2022, spatiile publice trebuie sa puna la dispozitie cismele cu apa pentru a reduce utilizarea sticlelor de plastic, publicatiile de presa si publicitate trebuie expediate fara ambalaje din plastic, in timp ce restaurantele de tip fast-food nu vor mai putea oferi jucarii din plastic gratuite.

Din ianuarie 2023, Franta va interzice, de asemenea, farfuriile de unica folosinta utilizate in restaurantele de tip fast-food pentru mancarea consumata la fata locului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea