Social

#taxel #octombrie 2023 #masini #taxe soferi

Noi taxe pentru soferi. Mii de masini nu vor mai putea circula pe strazile din Romania. Cand intra in vigoare noua lege

Mii se soferi nu vor mai putea circula cu masinile pe strazile din Romania, daca nu platesc taxele aferente. Este vorba despre soferii care detin masini vechi. Acestia au obligatia ca, incepand cu 16 octombrie, sa plateasca cateva sute de lei in plus, sub forma de taxe. Taxele constau in plata tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

 

“CNAIR informeaza utilizatorii retelei de drumuri nationale, detinatori de vehicule de interes istoric, ca in conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2023 privind aplicarea unor tarife rutiere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, la data intrarii in vigoare a acesteia, exceptarea vehiculelor istorice de la obligatia de plata a rovinietei si a tarifului de trecere, stabilita in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, inceteaza”, se arata intr-un comunicat al companiei.

“Astfel, incepand din 16 octombrie, zi pana la care CNAIR va finaliza procesul de prelucrare a datelor privind vehiculele istorice care au fost inscrise in baza de date a Sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei cu vehicule exceptate, in vederea eliminarii din aceasta, utilizatorii vehiculelor istorice au obligatia de a achita tariful de utilizare si tariful de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania”, a anuntat, astazi, CNAIR, citat de Mediafax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea