Social

#crestere numar cazuri #Nelu Tataru # cazuri coronavirus

Nelu Tataru: "Ne asteptam la o crestere a numarului de cazuri de la o zi la alta"

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a avertizat ca este de asteptat ca numarul cazurilor sa creasca de la o zi la alta avand in vedere noile masuri de relaxare luate, dar si faptul ca incep scolile. Acesta a declarat ca toamna poate veni cu aprocimativ 2.000 de cazuri de infectari pe zi.

 

Tataru a mai precizat ca toate masurile de relaxare luate erau necesare, la fel cum este necesar sa inceapa scoala, insa a precizat ca “va fi o toamna plina, nu o toamna grea, dar o toamna plina”. Acesta a mai precizat ca se poate ajunge la 2.000 de cazuri zilnic, daca nu se respecta masurile de distantare si de igiena.

”Am avut o alternanta de cazuri, raportat si la numarul de teste efectuate. Am avut o relaxare exagerata, dincolo de normele de aplicare ale unor reluari de activitati care s-au intamplat in ultimele luni”, a spus Tataru. Intrebat daca nu trebuiau amanate unele masuri de relaxare si inceperea anului scolar, Tataru a afirmat: ”Erau niste masuri necesare atat din punct de vedere educational cat si din punct de vedere economic, daca ne referim la restaurante si teatre, ele sunt facute in asa fel incat ca avem o securizate.

Sunt reguli pe care daca le mentinem, atunci vom pastra acest platou in care suntem acum. Daca nu le respectam, sa ne asteptam la o crestere a numarului de cazuri de la o zi la alta. (…) Nu speriem pe absolut nimeni, tinem doar de noi cum vom evolua in aceasta luna si in lunile urmatoare. Sunt lucruri pe care trebuie sa le realizam ca fiind adevarate: exista aceasta pandemie, exista infectia cu SARS-COV-2 exista cadre medicale care in acest moment resimt o oboseala, resimt o deznadejde si resimt, unii dintre ei si boala”, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea