Social

Negoita. Good point pentru PD-L!

Primarul reconfirmat de la sectorul 3 a fost instalat in functia de presedinte interimar al PD-L Bucuresti. E o mutare necesara, dar nu si suficienta.
 
In unanimitate! Asa a fost ales Liviu Negoita ca presedinte de tranzitie pentru un PD-L Bucuresti care a castigat in Capitala un scor peste media din tara, dar care a pierdut, prin Vasile Blaga, „perla coroanei“ de la locale - Primaria Generala. Nu e prima data cand in PD-L functioneaza ca unsa institutia unanimitatii, doar ca daca in alte dati unanimitatea era suspecta si starnea, pe buna dreptate, discutii, acum ea e meritata. Nu exista in acest moment in PD-L cineva mai potrivit decat „primarul de la 3“ sa conduca cea mai puternica organizatie a acestei formatiuni politice.

Liviu Negoita trece, in primul rand, testul Udrea-Basescu.


Sa ne amintim ce spunea doamna Udrea: „Eu am invatat de la cel mai mare om politic al tarii ca, atunci cand nu valorezi in voturi, trebuie sa ai vocea mai mica, pe masura procentului“. Apoi, acelasi politician trece si testul Vasile Blaga: „Solutii, nu discutii“. Sau, cum a mai fost tradus: fapte, nu vorbe! Trecutul si prezentul politic ale lui Liviu Negoita sunt despre performanta, consecventa si consistenta.

E un lider cu autoritate , o autoritate care se sprijina si pe carisma, dar mai ales pe fapte. E un personaj care si-a construit cu mare grija popularitatea, iar in alegeri, am vazut inca o data la localele din iunie, conteaza foarte mult emotia si vectorii populari. Esential: Negoita e, dupa locale, un invingator, iar PD-L are mai multa nevoie in prim-plan, in perspectiva imediata a alegerilor din toamna, de invingatori decat de invinsi, indiferent cat de competenti ar fi acestia.

Prin plasarea in prim-plan a lui Liviu Negoita, PD-L suspenda o parte din criticile intemeiate care i s-au adus (mai ales dupa locale): anume, ca acest partid e unul care are o politica de cadre defectuoasa. Problema improspatarii si a ingrosarii randurilor din fata ale PD-L ramane insa in picioare.

PD-L continua sa nu aiba suficient de multi oameni si suficient de multe voci distincte. Apoi, luni, la finalul BPN-ului la care a fost instalat Liviu Negoita in fruntea PD-L Bucuresti, Emil Boc a iesit cu o serie de declaratii cel putin neobisnuite pentru acest partid in ultimul an: despre necesitatea maririi pensiilor in regim de urgenta, despre subventii pentru curent electric si pentru agricultura s.a.m.d. Populismul poate fi necesar in lupta (pre)electorala, dar nu e si suficient. Plus ca, parafrazand, populismul poate da si reactii adverse pe care nu le pot trata majoritatea medicilor si farmacistilor.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea